Premier League

– Jeg blev ødelagt for at hente Rasmus Højlund

Lee Congerton spillede en stor rolle i Rasmus Højlunds skifte til italienske Atalanta. Han fortæller nu, at selvom skiftet endte lykkeligt, så måtte han stå model til ikke så lidt, efter han havde hentet danskeren.

Rasmus Højlund under kampen mellem Manchester United og Bournemouth.
Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Det endte som en af de største transfersucesser i nyere tid – og det er Lee Congerton nok ganske glad for.

Lee Congerton var nemlig sportsdirektør i Atalanta, der i sommeren 2022 hentede Rasmus Højlund i østrigske Sturm Graz for 20 millioner euro.

Siden blev den danske angriber solgt til Manchester United for omkring 84 millioner euro, men inden det kom så vidt måtte Lee Congerton stå på mål for ikke så lidt kritik over indkøbet af Højlund.

Det fortæller den walisiske sportsdirektør, der i dag er i saudiarabiske Al-Ahli, i et længere interview med The Telegraph.

– Sandheden er, at de ødelagde mig i Italien på det tidspunkt.

– Den her udenlandske fyr i italiensk fodbold købte en spiller i Østrig, som er født i 2003 og var en fiasko i København, siger Lee Congerton og sætter i stedet ord på den lykkelige slutning på eventyret:

– Hvis man ikke medregner VM-slutrunden, så solgte vi ham 10 måneder senere for 85 millioner euro. Det er Atalanta. Det er simpelt. De ved, hvem de er. De afhænger af akademiet og scouting.

Rasmus Højlund står aktuelt noteret for 12 scoringer på tværs af de forskellige turnering i sin debutsæson i Manchester United.

Søndag står han og holdkammeraterne overfor Coventry i FA Cup-semifinalen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P