Oddset Pokalen

Gift Links gør det igen – Pokalfinalen venter for AGF

AGF havde en 2-3-sejr fra første semifinalekamp mod FC Nordsjælland, og da returopgøret efter en større strømafbrydelse endelig kom i gang med halvanden times forsinkelse, kunne aarhusianerne nøjes med uafgjort. Det så de længe ud til at skulle få med et 0-0-resultat, men i kampens overtid gav Gift Links aarhusianerne en 1-0-sejr.

Gift Links scorer og sender AGF i pokalfinalen.
  • En pokalfinale venter den 9. maj for AGF, der i Parken møder Silkeborg IF.
  • Det ligger fast, efter aarhusianerne torsdag aften fik en meget sen 1-0-sejr i hjemmekampen mod FC Nordsjælland. Med en 2-3-sejr i Farum i første opgør var nulløsningen i Aarhus nok for Uwe Rösler og kompagni, og sådan så det også længe ud til at skulle ende, men i kampens overtid fjernede Gift Links efter en kontra enhver tvivl om det videre avancement.
  • Foruden AGF’s videre avancement vil kampen formentlig blive mest husket for, at stadionlyset på Ceres Park slet ikke ville, som de to hold, og først med halvanden times forsinkelse lykkedes det at sætte gang i kampen.

• Læs hele kampens liveblog herunder

90+6′:
Der er dramtik til sidst. Mikael Anderson er involveret. Det ændrer næppe noget på kampens udfald.

90+2′:
Gift Links fjerner enhver spænding – sydafrikaneren udnytter en kontra på fornem vis! 1-0 til AGF!

90+1′:
FCN-hjørnespark, men der bliver begået frispark.

90′:
Seks minutters tillægstid – utilfredshed i Aarhus!

90′:
Gift Links får aftenens hidtil største bifald, da han sætter sig igennem ved hjørneflaget.

89′:
AGF får en kontra. Magnus Knudsen går i stå, men får et frispark. Han jubler som havde han scoret.

88′:
Andreas Hansen gør anstaltninger til at gå med frem, han er langt fremme på banen.

85′:
Nervøsiteten er til at tage at føle på på Ceres Park, men AGF holder stand.

81′:
Uwe Rösler gestikulerer voldsomt på sidelinjen. Hans hold er under pres.

78′:
Stor chance til FCN, men Bailey Peacock-Farrell står, hvor han skal og afviser.

76′:
Uwe Rösler foretager to udskiftninger. Janni Serra og Jacob Andersen kommer på banen, mens Eric Kahl og Tobias Bech forlader den.

75′:
Magnus Knudsen bliver sendt i dybden til en stor mulighed, men nordmanden er ikke angriber, og det kan i dén grad ses på hans afslutning, der ikke var langt fra at havne hos naboens travbane.

73′:
Mats Knoester dækker en bold ud til målspark men bliver skubbet omkuld af Christian Rasmussen. AGF-spillerne farer ud til situationen, men Morten Krogh har styr på det og uddeler et gult kort til Rasmussen.

72′:
Der er ingen tvivl om, hvem der jagter, og hvem der kan nøjes. Kian Hansen med en afslutning, men FCN-anføreren er ikke for alvor tæt på at udfordre Peacock-Farrells mål.

70′:
Conrad Harder kommer på banen i stedet for Mads Kristian Hansen.

67′:
FC Nordsjælland med en stor mulighed, men stolpen tager fra for AGF!

64′:
FCN skifter også. Oliver Antman går ud, mens Christian Rasmussen kommer på banen.

62′:
Magnus Knudsen kommer ind i stedet for Brandhof.

62′:
Frederik Brandhof må for anden gang modtage behandling på banen. Denne gang ser han ud til at måtte lade sig udskifte.

60′:
Eric Kahls indlæg til bagstolpen ligger fint, men den bliver snittet ud til et hjørnespark. Det hjørnespark bliver clearet i FCN-forsvaret, men Mikael Anderson sparker returen over mål.

59′:
Mikael Anderson sætter sig igennem og får frispark lige udenfor feltet. Daniel Svensson får gult kort.

54′:
AGF har som bekendt en 2-3-sejr med fra første opgør i Farum, og aarhusianerne kan derfor nøjes med uafgjort, og allerede nu tager Bailey Peacock-Farrell sig særdeles god tid, så snart han har muligheden.

52′:
Andreas Schjelderups frispark går direkte i muren, men der er ingen tvivl om, at FCN er kommet bedst ud fra pausen.

51′:
Kampens første gule kort tilfalder AGF’s Mads Emil Madsen, der på egen feltkant hægter Marcus Ingvartsen.

48′:
Gæsterne fra FC Nordsjælland har lagt bedst fra land i anden halvleg, men endnu er de ikke blevet farlige.

46′:
Så kører vi igen på Ceres Park.

Pause

45+1′:
Adama Nagalo får en stor hovedstødsmulighed på hjørnespark, men bolden har passeret baglinjen, inden den når forsvarsspilleren fra Burkina Faso, som i øvrigt også header langt forbi mål.

45′:
Der er lagt minimum ét minut til første halveg.

43′:
Halvstor chance til AGF, men Tobias Bechs afslutning bliver blokeret.

41′:
Andreas Schjelderup sætter sig igennem på venstrekanten, men AGF er tydeligt opmærksomme på nordmanden, og Frederik Brandhof er der straks med opbakning til Gift Links.

39′:
Tobias Bech får et pænt tilbud i FCN-feltet, men Bechs flugter mangler kvalitet og går til målspark.

32′:
AGF-frispark bliver slået i feltet, hvor Andreas Hansen dog får viftet Patrick Mortensens hovedstød til hjørnespark. Bedste chance i kampen indtil nu.

31′:
Martin Frese og Gift Links i infight, men efter en snak med dommer Morten Krogh slipper begge uden advarsel.

27′:
Kampens hidtil største chance tilfalder FC Nordsjællands Andreas Schjelderup, men AGF slipper med skrækken.

Første opgør:
Du kan i øvrigt se målene fra de to holds første semifinale her:

Drømmemål og bortviste fans: AGF vinder i Farum

24′:
Minuttet efter er det AGF, der slår kontra, og i sidste ende havner bolden ved Gift Links, men sydafrikanerens afslutning tåler ingen sammenligning med den, han havde i det første opgør.

23′:
Et skidt hjørnespark fra Mikael Andersson heades væk af Martin Frese ved forreste stolpe. FCN slår kontra, men AGF når på plads.

20′:
Patrick Mortensen, og hovedparten af de små 15.000 tilskuere, vil have frispark på midten af banen, men dommer Morten Krogh vinker afværgende. Det fører til kampens første afslutning, men Andreas Schjelderups forsøg fra feltkanten sejler over mål.

15′:
Meget afvekslende kamp, men endnu har ingen af holdene spillet sig frem til en decideret chance.

10′:
AGF-direktør Jacob Nielsen var ikke just imponeret over tingenes tilstand forud for kampstart:

9′:
Allerede nu ligger det fast, hvem AGF eller FC Nordsjælland skal møde i Parken. Du kan læse mere om det overraskende resultat fra den anden semfinale her:

Finaleklar! Silkeborg videre trods nederlag i Fredericia

8′:
14.758 tålmodige tilskuere er lige nu at finde på Ceres Park!

2′:
Der var både sang, tifo og røg, da AGF-spillerne kom på banen til det, som af flere vurderes som sæsonens vigtigste kamp indtil nu for De Hviiie.

1′:
KICK-OFF!

21:30:
Der kunne godt være en mindre udskydelse yderligere på vej…

Røg på Ceres Park

21:22:
Fra stadionspeakeren lyder det nu: “Om lidt: Årets største kamp – vi har brug for jer, holdet har brug for jer. Rejs jer op og lad os sammen synge Malaga“, og så runger Thomas Helmig ellers ud over det hele.

21:15:
Sprinkleranlægget på Ceres Park starter i det, AGF-spillerne forlader banen. Et par FCN-spillere bliver til gengæld ramt – det kan tilskuerne på Ceres Park godt lide.

21:13:
AGF-spillerne tager en tur hele stadion rundt og klapper til de tålmodige tilskuere.

AGF-spillerne klapper ud til tilskuerne.

20:59:
Med mindre der er sket noget i katakomberne under Ceres Park i den lange ventetid, så ser startopstillingerne således ud:

Startopstilling til pokalsemifinalen mellem AGF og FCN.

20:57:
For lige at slå det fast: Semifinalen kommer med 99 procents sikkerhed til at blive afviklet i aften!

20:54:
SÅ er FCN-spillerne også kommet på banen til deres opvarmning!

20:53:
Den sidste lysmast på Ceres Park vågner op fra de døde!

Den sidste af fire lysmaster vågner på Ceres Park.

20:50:
KÆMPE JUBELBRØL på Ceres Park i forbindelse med udmeldingen.

20:50:
Det har netop lydt officielt på stadion: Der forventes kampstart 21:30!

20:48:
Endnu en lysmast starter! – “KOM SÅ DE HVIIIIE” lyder det straks fra flere blandt hjemmeholdets fans.

20:47:
Det ene stadionlys kører nu for fuld power – kæmpe jubel på Ceres Park.

20:45:
Godt nyt fra Aarhus: De har endnu ikke opgivet at spille kampen!

20:42:
Der er ikke en finger at sætte på AGF-fansenes opbakning. Her lidt fra stemningen for 20 minutter siden:

20:38:
AGF-spillerne varmer stadig op, men det ligner i dén grad en stakket frist. Intet officielt endnu dog.

AGF-spillerne varmer op uden lys til pokalsemifinalen mod FC Nordsjælland.

20:35:
Knapt halvdelen af lysene på den ene af lysmasterne kører nu på det, der umiddelbart ligner fuld blus. De tre øvrige lysmaster er stadig lige så døde, som Gravballemanden seks-syv kilometer herfra.

Kun én lysmast virker på halvt blus på Ceres Park.

20:32:
Mobiltelefonenernes lommelygter lyser nu Ceres Park op – Trods det flotte initiativ er det er næppe nok til at opfylde kravet om 10.000 lux til en tv-transmitteret fodboldkamp.

Lommelygter lyser Ceres Park op.

20:29:
At der bliver spillet en fodboldkamp på Ceres Park i aften, virker efterhånden ret usandsynligt…….

20:28:
Den ene lystmast virker on/off med halvdelen af lamperne.

En enkelt lysmast på Ceres Park virker sporadisk.

20:26:
Fire FCN-spillere var tidligere på aftenen på banen, men i modsætning til AGF-spillerne er der ingen sjællænder på banen netop nu.

20:21:
Spillerne fra AGF kommer på banen til stående applaus fra hjemmeholdets fans.

AGF-spillerne kommer på banen til trods for den manglende lys.

20:20:
Når først lysanlægget på Ceres Park kommer igang, skal det stadig bruge tid til at varme op. Forlydender på stadion netop nu er, at de to hold godt ville kunne varme op uden fuld blus på lyset. Lyset skal dog køre på fuld blus senest 21:00.

20:17:
Det er lige nu en kamp mod tiden. Lyset på Ceres Park har virket sporadisk i den ene af de fire lysmaster, men netop nu er der igen ingen lys.

20:10:
Den nyeste melding er, at lyset skal fungere senest 20:30, hvis kampen skal afvikles i dag. Det er nemlig forudsætningen for, at kampen kan starte senest klokken 21:00, som er bagkanten.

Strømproblemerne på Ceres Park gør, at det ikke har været muligt at få gang i stadionlyset, og det er altså derfor, at kampen ikke startede klokken 20:00.

– På stadion lød rygterne i første omgang på, at det var overgravede kabler, hvor den tidligere hovedtribune stod, der var skyld i problemerne, men det afvises nu på stadion, fortæller Mathias Blohm.

Kampen kan opleves på Viaplay og TV3+, når den langt om længe går i gang.