Drømmemål og bortviste fans: AGF vinder i Farum

Der var godt gang i den på alle fronter, da FC Nordsjælland og AGF fredag krydsede klinger i Farum. Her endte Aarhus-klubben med at trække det længste strå.

Kamp om bolden i pokalsemifinalen mellem FC Nordsjælland og AGF.

En af årets hidtil mest underholdende kampe i dansk fodbold.

Det var, hvad FC Nordsjælland og AGF serverede på påskebordet denne fredag, hvor de to mandskaber ramlede sammen i den første af to pokalsemifinaler.

Den hårdtspillede og intense affære endte i sidste ende med en 2-3-sejr for de aarhusianske gæster, der altså nu er ét skridt nærmere pokalfinalen i Parken.

Du kan se højdepunkterne fra kampen i videoen øverst i artiklen

Opgøret blev skudt i gang med et sandt festfyrværkeri på AGF’s udebaneafsnit, hvilket fyldte Right to Dream Park med så meget røg, at man var nødt til at stoppe spillet i flere minutter.

Da kampen blev genoptaget satte hjemmeholdet sig på kampen, hvilket kastede både halve og hele chancer af sig.

Til stor frustration for både FC Nordsjællands bænk og fans, mundede hverken spilovertag eller chancer ud i mål.

I stedet blev det 0-1 til AGF efter en halv times spil, da Gift Links scorede for første gang siden 2021/22-sæsonen.

Den lange måltørke blev brudt med et vaskeægte drømmemål, da den sydafrikanske wingback bankede et missil af en afslutning op på undersiden af overliggeren, inden den fandt vej til netmaskerne.

Målet medførte samtidig en bortvisning af omkring 40 medrejsende AGF-fans, der ifølge AGF “jublede for meget” på et af Right to Dream Parks neutrale afsnit.

Kort før pausen fik FC Nordsjælland dog en forløsende udligning, da Marcus Ingvartsen diskede op med en teknisk veludført assist til Ibrahim Osman inde foran AGF-målet.

Forløsningen blev dog hurtigt erstattet af skuffelse, for tre minutter senere – to minutter inde i dommerens tillægstid – fik Tobias Bech bragt AGF foran på ny, da han stod godt placeret efter et hjørnespark.

På den anden side af pausen blev FC Nordsjælland hurtigt farlige igen, men først efter en time fik hjemmeholdet udlignet.

Her var det norske Andreas Schjelderup, der viste uovertruffen frisparksteknik og med den største lethed sparkede en dykkende bold over AGF-muren.

Da kampen gik ind i sin afsluttende fase fik AGF nok en gang lukreret på et hjørnespark. Denne gang var det tårnhøje Frederik Tingager, der fik afvist al modstanden i FCN-feltet, inden han headede bolden i mål via stolpen.

Kort før slutfløjt fik FC Nordsjælland så bolden i mål, men Ibrahim Osmans kamp for at komme på bolden blev takseret til et frispark i AGF’s favør i stedet.

FC Nordsjællands Oliver Villadsen så fem minutter inde i tillægstiden rødt, da han modtog sit andet gule kort for en for voldsom tackling.

Dermed slutter kampen 2-3 til gæsterne fra Aarhus, der nu har et godt udgangspunkt forud for returopgøret på Ceres Park den 11. april.