Eliteserien

Bodø/Glimt stryger til tops med sen sejr over Viking

Bodø/Glimt har indstillet sigtekornet mod klubbens fjerde norske mesterskab på fem år, og lørdag gik det ud over Viking, der først sent i kampen måtte kapitulere.

Bodø/Glimt Logo

Mens Albert Grønbæk som vanligt startede på banen, så måtte både Kasper Høgh, Villads Nielsen og Adam Sørensen tage plads på bænken, da Bodø/Glimt lørdag aften slog Viking 1-0.

Hjemme på Aspmyra Stadion var Bodø/Glimt storfavoritter mod sidste sæsons nummer fire, men en lige første halvleg sluttede uden mål.

I anden halvleg overtog hjemmeholdet spillet, og med et kvarter tilbage af kampen blev Kasper Høgh sendt på banen.

Det var dog den 31-årige klubkaptajn, Ulrik Saltnes, der efter 83 minutters spil stod for den forløsende føring for mestrene.

Saltnes, der aldrig har spillet i andre klubber end Bodø/Glimt, fik lige præcis panden på et frisparksindlæg og styrede bolden ind ved fjerneste stolpe.

Viking-træner Morten Jensen lod sin Peter Buch Christiansen sidde på bænken kampen igennem, og efter ti minutters tillægstid måtte Stavanger-klubben erkende nederlag.

Med sejren stryger Bodø/Glimt i hvert fald midlertidigt til tops i den norske Eliteserien.

De forsvarende mestre har seks point efter sæsonens første to kampe, efter det i første runde blev til en 0-2-sejr over oprykkerne fra Fredrikstad. Viking lagde fra land med en 1-0-sejr over Sarpsborg, og Stavanger-klubben er med tre point at finde midt i den 16 hold store tabel.