EM-kvalifikation

Polen tager sidste EM-plads til efter straffesparksdrama

Wales og Polen måtte helt frem til straffesparkskonkurrencen for at finde vinderen af den sidste billet til sommerens EM.

Wales' spillere drikker vand i kampen mod Polen
Foto: Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var en plads tilbage i sommerens EM, efter at Georgien og Ukraine tidligere på tirsdagen kvalificerede sig til slutrunden.

Den sidste EM-billet blev uddelt til vinderen af opgøret mellem Wales og Polen i Cardiff. Og her skulle der en masse minutters fodbold til for at finde vinderen.

Det var nemlig en kamp uden de helt store chancer, og derfor var det fuldstændig målløst efter den ordinære spilletid var løbet ud.

Kampen skulle i ekstratid, men trods en polsk overtag i slutminutterne – og et walisisk rødt kort – så fandt bolden aldrig vej til nettet. Derfor var der ingen vej udenom.

Kampen skulle i straffesparkskonkurrence.

Robert Lewandowski sparkede først og sendte bolden sikkert i nettet. Ben Davies svarede køligt tilbage, og sådan fortsatte tendensen i de efterfølgende syv spark.

Derfor stod det 5-4 til Polen, da Wales’ Dan James gik den lange vej fra midten ned mod feltet. Han skulle score for at holde liv i Wales’ EM-drøm.

Men nerverne og sparket svigtede, og den polske målmand Wojciech Szczesny reddede James’ spark. Derfor er Polen nu klar til EM.

Her ender Polen i Gruppe D sammen med Holland, Østrig og Frankrig. Danmark er i Gruppe C med Slovenien, Serbien og England.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P