International Fodbold

80’er-hit har sendt Fodbold-Tyskland på den anden ende

Et stort hit fra 1982 er blevet vakt til live i Tyskland, efter at Adidas brugte det som baggrundsmusik i forbindelse med præsentationen af de kommende EM-trøjer. Det har fået tyskerne til at starte en underskriftsindsamling for at gøre sangen til målhymne til sommerens slutrunde.

En collage to tyske fodboldskikkelser samt Peter Schillings hit Major Tom
Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix, Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

I disse dage er fodboldglade tyskere ved at løsrive sig fuldstændig fra jorden i bare begejstring.

I 1982 storhittede tyske Peter Schilling med sangen ‘Major Tom (Völlig Losgelöst)’, og 42 år efter har sangen fået pustet fuldstændig nyt liv i sig.

Adidas brugte nemlig hittet som underlægning til lanceringen af de kommende EM-trøjer, og det har virket for både Adidas, landsholdet. Og Peter Schilling.

Reklamefilmene var så stort et hit, at sangen om astronauten Major Tom igen er kommet ind under huden hos det tyske folkefærd.

Og det har mobiliseret masserne.

Derfor blev der søndag startet en underskriftsindsamling, som kræver, at sangen spilles som målhymne ved landsholdets fremtidige scoringer.

Mandag aften var der over 60.000 underskrifter for Peter Schillings hit.

DFB er klar

Det tyske landshold imponerede lørdag aften ude mod Frankrig og vandt med 0-2. Sejren har kun givet yderligere brændstof til Schillings storhit, og det har også tændt op om folkekravet.

Jeg skriger så højt ved vores egne mål, at jeg først lægger mærke til sangen senere.

Landstræner Julian Nagelsmann om målhymnen

Fodboldforbundet er ifølge SID blevet stormet af tusindvis af fans på de sociale medier, og DFB er da også lydhør for at ændre til en ny torjingle.

Lige nu er det Zombie Nations ‘Kernkraft 400’ som toner ved en tysk kasse, men det kan meget vel ændre sig i den nærmeste fremtid.

Det erfarer Sky Sport-journalisten Florian Plettenberg. Han skriver, at forbundet agter at lytte til folkestemningen, men ikke tidsnok til at sangskiftet kan gennemføres til tirsdagens hjemmekamp mod Holland.

Forud for kampen Holland blev også landstræner Julian Nagelsmann spurgt ind til ‘Major Tom’ og det mulige sangskift. En idé han i udgangspunktet var klar på, men den får dog svært ved at komme igennem hos den 36-årige tysker.

Julian Nagelsmann på et pressemøde for Tyskland
Julian Nagelsmann er Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix

– Jeg skriger så højt ved vores egne mål, at jeg først lægger mærke til sangen senere, lyder det fra Nagelsmann.

– Det er vigtigt for os, at vores målhymne spiller så ofte som muligt. Hvilken sang det bliver i sidste ende, er ikke vigtigt for mig, slutter landstræneren ifølge Bulinews.

“En absolut klassiker”

Det er ikke kun den tyske befolkning, som har genfundet interessen for det gamle hit fra Neue Deutsche Welle-stjernen Schilling.

Også i spillertruppen er der begejstring at spore.

– Uafhængigt af målhymnen er sangen på alle måder en absolut klassiker. For os som spillere er det selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at vi scorer et par mål, så det kan blive til en hymne.

Robert Andrich svarer på spørgsmål for Tysklands landshold
Robert Andrich er selv begejstret for Peter Schillings hit. Det fortalte Leverkusen-spilleren på pressemøde mandag. Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix

– Men om den så bliver til målhymnen, er jo ikke i vores hænder, lyder udtaler Bayer Leverkusens midtbaneprofil Robert Andrich.

Manden bag det store hit er den nu 68-årige Peter Schilling. Han brød lydmuren i 1982, hvor hittet gik nummer ét i blandt andet Schweiz, Canada, Bolivia og selvfølgelig Tyskland.

Og sangeren er rørt over den store interesse.

– Fansene er chefen. Og hvis de siger, at de vil have ‘Major Tom’, som den nye målhymne, så burde de også få det. Det er meget bevægende for mig, hvad der sker lige nu, udtaler Peter Schilling ifølge Stuttgarter Zeitung.

– Jeg har fodbold i mit DNA. Fra naturens side er jeg en kæmpestor fan, slutter sangeren.

Ifølge UEFA’s regulativer skal der spilles den samme målhymne til sommerens slutrunde. De enkelte lande kan kun få indflydelse på sange før og efter kampen.

Lyt til Peter Schillings ‘Major Tom’ her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P