Premier League

Tidligere Premier League-spiller kæmpede med epilepsi

Jay Bothroyd nåede sin andel af Premier League-kampe og sågar en kamp for det engelske A-landshold. Den i dag 41-årige tidligere angriber løfter nu sløret for, at han kæmpede med epilepsi gennem hele karrieren.

Jay Bothroyd i aktion for Cardiff mod Chelsea.
Foto: Andrew Winning/Reuters/Ritzau Scanpix

Jay Bothroyd opnåede en mere end godkendt karriere.

Således blev det blandt andet til Premier League-fodbold i klubber som Charlton, Blackburn, Coventry og Queens Park Rangers.

Derudover nåede den forhenværende angriber også at notere sig for en enkelt kamp på det engelske A-landshold.

Men selvom hans karriere alt i alt er noget, som mange fodboldspillere kun tør drømme om, så blev han faktisk holdt tilbage af epilepsi.

– Epilepsien havde indflydelse på mine præstationer. Der var mange kampe, hvor jeg spillede dårligt på grund af epilepsi. Jeg var enten ikke fuldt fokuseret eller løb rundt med en tanke i baghovedet om, at “shit, jeg har ikke taget mine piller”.

– Jeg havde engang et anfald og spillede to dage senere, fordi jeg gerne ville. De spurgte mig, om jeg var sikker på, at jeg var helt klar til at spille, og jeg svarede “yeah”. De tvang mig ikke til at spille, men de sagde heller ikke, at jeg ikke skulle. Jeg scorede i den kamp.

– Det handler om resultater. Dengang kunne jeg ikke sige “undskyld, jeg kan ikke komme ind i dag, jeg har haft et anfald”, fordi folk ville have kigget på mig og set det som et svaghedstegn, siger han ifølge Daily Mail.

Jay Bothroyd fortæller videre, at han tit og ofte tilbageholdt informationen om, at han har epilepsi.

Det gjorde han blandt andet for at sikre sig den bedst mulige karriere rent økonomisk.

– Jeg ville ønske, at jeg havde talt om epilepsi tidligere, men jeg valgte at lade være, fordi jeg følte, at de [klubberne] så måske ville give mig korte kontrakter eller ‘pay-as-you-play’-kontrakter. Jeg benægtede aldrig min epilepsi, jeg talte bare ikke om den.

– Jeg blev nødt til at tjene til dagen og vejen. Jeg ville sikre mig selv og min familie. Der er sikkert flere fodboldspillere derude, som lider af det samme uden at sige noget.

Ifølge Social- og Boligstyrelsen estimeres det, at cirka 40 millioner mennesker har epilepsi på verdensplan.

Hjemme i Danmark lyder estimatet på omkring 55.00 mennesker.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P