Schmeichel holder nullet i sin landskamp nummer 100

Det blev ikke det store festfyrværkeri i Parken lørdag aften, da Schweiz slog vejen forbi i en af de sidste kampe inden sommerens EM-slutrunde.

Morten Hjulmand oppe at toppes med Granit Xhaka.

Kasper Schmeichel kunne fejre sin landskamp nummer 100 med et cleansheet.

Desværre lykkedes schweizerne også med at holde danskerne fra fadet, og lørdagens testkamp i Parken endte dermed 0-0.

Kampen bar fra start til slut præg af jævnbyrdighed, selvom danskerne kom bedst fra start.

Særligt de første 10 minutter viste det danske landshold lovende takter, men så gik gassen ellers af ballonen.

Rasmus Højlund blev i løbet af første halvleg måske snydt for et straffespark, men situationen var ikke noget, der for alvor var nok til at skabe protester blandt de danske spillere.

Derudover måtte gæsternes førstevalg i målet, Yann Sommer, lade sig udskifte med en skade efter 35 minutter. I stedet fik tredjevalget, Yvon Mvogo, lov til at komme i aktion.

Efter pausen var det største højdepunkt velnok, da Pierre-Emile Højbjerg begik et klokkeklart frispark på kampens dommer foran eget felt. Det blev af gode grunde ikke dømt, men dommer Allard Lindhout måtte altså efter et hårdt skub en tur ned i græsset.

Kort efter, med cirka en time spillet, nedlagde Manchester Citys Manuel Akanji danske Rasmus Højlund, og Christian Eriksen tvang på frisparket den schweiziske tredjemålmand ud i en flot redning.

I det 63. minut udgik Simon Kjær med problemer i sit ene baglår.

Derudover var indskiftede Morten Hjulmand ved flere lejligheder uenig med Granit Xhaka, hvor særligt én episode førte til tumult mellem dem.