Herrelandsholdet

Hjulmand inden Schweiz: Vi skal et niveau op!

Danmark åbner for alvor forberedelserne frem mod sommerens EM-slutrunde lørdag aften, når Schweiz gæster Parken til en træningskamp. Og her skal de danske landsholdsspillere hæve niveauet, slår landstræner Kasper Hjulmand fast.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det bliver sværere mod Schweiz, end det har været i de fleste af kampene i EM-kvalifikationen.

Det var én af de budskaber, den danske landstræner, Kasper Hjulmand, kom med på fredagens pressemøde frem mod lørdagens træningskamp mellem Danmark og Schweiz.

Derfor betragter Hjulmand også kampen mod Schweiz som en god mulighed for at måle sig med en nation, der har samme niveau, som det Danmark skal stå overfor til sommerens EM-slutrunde i Tyskland.

Schweiz er nemlig et godt og boldfast mandskab, der vil kunne presse Danmark på flere facetter i løbet af kampen, slår Hjulmand fast.

– Den måde, de (Schweiz, red.) spiller på, er meget ambitiøs og fleksibel. De bygger spillet op bagfra, de er komfortable på bolden og har næsten altid bolden rigtig meget. Og så er de super hurtige i omstillingerne. Så på den måde er der noget kvalitet – og kvaliteten af de enkelte spillere er høj, indleder Kasper Hjulmand og fortsætter:

– Alt efter hvilken struktur, de (Schweiz, red.) kommer med, kan vi se på, hvad vi kan bruge det til, i forhold til de strukturer vi skal møde (til EM, red.).

Landstræner Kasper Hjulmand sidder landsholdstøj og svarer på spørgsmål
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Schweiz’ kvalitet bliver ifølge Kasper Hjulmand en udfordring for Danmark. Derfor skal de danske spillere grave dybt og sørge for at presse højt. Alt i alt skal niveauet hæves set i forhold til præstationerne i EM-kvalifikationen.

– Schweiz er et kvalitetsmandskab, som er på niveau med noget af det, vi skal møde ved EM. Det har det jo ikke været i otte af de 10 kampe, vi har spillet nu her (i EM-kvalifikationen, red.), hvor vi har haft bolden hele tiden og selv har skullet sætte tempo i alt, fortæller Kasper Hjulmand og fortsætter:

– Det kommer vi ikke til (mod Schweiz, red.). Vi kommer til at være under pres, og der vil være tider, hvor vi kommer til at stå dybt og må grave dybt for at forsvare. Så vi skal et niveau op for at kunne holde presset og for at kunne presse med intensitet og få de bolderobringer, vi gerne vil have. Hvis vi ikke gør det, så bliver vi straffet den anden vej. Så forløbet på kampen og miljøet for kampen kommer til at minde om en kamp ved EM.

Senest Danmark mødte Schweiz var i EM-kvalifikationen i 2019. Her mødtes de to nationer over to kampe, som endte henholdsvis 3-3 i Schweiz og med en dansk 1-0-sejr i Parken.

Kampen mellem Danmark og Schweiz fløjtes op lørdag klokken 20:00 og kan følges direkte på TV2 og TV2 Play.

Se hele indslaget med Kasper Hjulmand fra dagens pressemøde i videoen øverst i artiklen. Du kan også læse mere om, hvad han havde at sige om Victor Kristiansen på pressemødet i linket herunder

Hjulmand vild med ‘VK’: Var på stadion da han fik debut

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P