International Fodbold

Efter mere end 70 år: Tyskland slutter samarbejde Adidas

I mere end 70 år har den tyske tøjproducent Adidas klædt det tyske landshold på. I 2026 slutter samarbejdet, og derfra overtager en amerikansk tøjgigant.

En dukke simulerer at sparke til bolden til pressemøde i Tyskland
Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix

Et nærmest ikonisk samarbejde nærmer sig sin udløbsdato.

I mere end 70 år har Adidas arbejdet sammen med det tyske landshold, men ved udgangen af 2026 ophører samarbejdet.

I stedet har det tyske fodboldforbund, DFB, valgt at kigge andre veje, og her er valget faldet på Nike, som skal klæde det tyske landshold på.

Adidas og DFB indgik en otteårig aftale i 2018, men fra 2027 bliver det altså den amerikanske tøjgigant, som kommer til at levere beklædningen til Die Nationalelf.

Og valget var enkelt, lyder det fra direktøren i det tyske fodboldforbund, Holger Blask.

– Nike kom med det klart bedste økonomiske tilbud og imponerede desuden med indholdet af deres vision, som også inkluderede en tydelig forpligtelse til at støtte amatør- og foreningssport samt bæredygtig udvikling af kvindefodbold i Tyskland, udtaler Blask ifølge The Athletic.

En dukke simulerer at sparke til bolden til pressemøde i Tyskland
Foto: Kirill Kudryavtsev/AFP/Ritzau Scanpix

Præsidenten i det tyske fodboldforbund slår dog fast, at fokus stadig er på at få det fulde ud af samarbejdet med Adidas.

– Én ting er også klar: Indtil december 2026 vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at opnå fælles succes med vores langvarige og nuværende partner Adidas, som tysk fodbold har skyldt meget i mere end syv årtier, lyder det fra præsidenten Bernd Neuendorf.

Den nye aftale, som DFB har indgået med Nike løber indtil 2034.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P