Herrelandsholdet

Hjulmand roser dansk dynamo: Har været en vulkan

Flere af Kasper Hjulmands normale startere kæmper med spilletiden rundt omkring i klubberne. Men selvom minutterne på klubplan gerne måttet have været flere, så er det stadig værd at huske på indsatsen og præstationerne i landsholdsregi gennem de senere år, mener landstræneren.

Kasper Hjulmand styrer slagets gang under en træning med det danske landshold.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det er svært at tænke på danske landsholdsspillere uden også at komme i tanke om Pierre-Emile Højbjerg.

Desværre for ham selv og Kasper Hjulmand, så har den hårdtarbejdende midtbanespiller skullet lede længere end vanligt efter kampminutterne i denne sæson.

Den slags huer selvsagt ikke landstræneren, men han er dog ikke ved at sætte Tottenham-danskeren af holdet af den grund.

I stedet påpeger han, at Pierre-Emile Højbjerg har leveret på et højt niveau for landsholdet gennem de sidste mange år.

– Lige nu, der er jeg ikke så nervøs for Pierre, når jeg kigger på det (spilletid, red.), han har fået. Pierre har jo… Hvis I kigger på bare den tid, jeg har været med, så har Pierre i hvert fald også de sidste to-tre år måske været en af dem, som har fyldt allermest hos os.

– På landsholdet har han været en vulkan. Han har haft så meget indflydelse på vores hold. Så hvis man tror, at man bare fjerner ham og så tager en anden ind… Altså Pierre har jo været virkelig god for os. Altså virkelig, virkelig god. Han har haft så stor impact på vores hold.

– Det gælder jo fysisk tilstedeværelse. Det gælder afgørende scoringer mod Finland. Mod Finland i Parken, hvor de kommer på 1-1 for et år siden, der er det ligesom om, at der beslutter Pierre sig for, at det skal være løgn.

– Han driver holdet med sin vildskab, sin energi og sin passion for at vinde. Han har en voldsom impact på vores hold, så jeg stoler 100 procent på Pierre, siger Kasper Hjulmand.

Selvom Pierre-Emile Højbjerg i denne sæson har set mere til fra bænken end i forrige sæsoner i Tottenham, så står han alligevel noteret for 27 Premier League-kampe.

De fleste har dog været som indskifter, men skader og AFCON har gjort, at han også har spillet en god portion kampe fra start.

De seneste fem Premier League-kampe har dog kun kastet 49 minutters spilletid af sig for den danske midtbanemotor.

Danmark møder Schweiz den 23. marts i Parken, inden Kasper Hjulmand og co. tre dage senere krydser klinger med Færøerne.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P