Premier League

Southgate: Ben White fravalgte selv at blive udtaget

Gareth Southgate har torsdag eftermiddag annonceret sin landsholdstrup, men højst overraskende var der ingen Ben White, som ellers er fast inventar for et af de stærkeste hold i Premier League – og det skulle være efter Arsenal-profilens eget ønske.

Ben White i Champions League-kampen imod FC Porto for Arsenal.
Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Ben White skal ikke spille for England lige foreløbigt.

Det har englænderen gjort soleklart ifølge Gareth Southgate.

Den engelske landstræner ville ellers gerne have valgt Arsenal-backen, men det var ikke noget Ben White selv var synderligt interesseret i.

Ben White i Champions League-kampen imod FC Porto for Arsenal.
Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Det fortæller Gareth Southgate på et pressemøde omhandlende landsholdsudtagelsen ifølge BBC.

– Jeg talte med ham efter VM i Qatar, og der var tilbageholdenhed fra hans side. Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan.

Flere medier har spekuleret i, om det kunne have noget at gøre med Ben Whites tidlige hjemkomst fra VM.

Rygterne lød nemlig på, at Arsenal-stjernen og Gareth Southgates assistenttræner på det engelske landshold, Steve Holland, var kommet i karambolage, hvilket havde fået Ben White til at rejse hjem før tid.

– Der er ingen problemer imellem os, og der er heller ingen problemer med Steve [Holland, red.], som der ellers er blevet skrevet i artikler. Det kan jeg ikke lide, fortæller Gareth Southgate på et pressemøde torsdag ifølge BBC.

– Jeg er nødt til at acceptere, at der bliver skrevet noget forkert om mig, men jeg er ikke parat til, at det skal ske for mit trænerteam. Det er ikke grunden til, at Ben ikke er hos os.

– Han ville være med, men han er ikke tilgængelig, og jeg er nødt til at fokusere på dem, som kan hjælpe os. Han er tydeligvis i god form, og jeg kan ikke sidde her og sige, at han ikke fortjener det.

Arsenal-stjernen har været det klare førstevalg på højreback-positionen for Mikel Artetas Arsenal, som i skrivende stund indtager førstepladsen i Premier League.

– Det er en stor skam. Han er en spiller vi havde med til EM, en spiller vi tog med til VM, og jeg talte med ham efter VM i Qatar, fordi jeg ville have ham med denne gang, fortæller Gareth Southgate.

På klubplan kører det på skinner for Ben White, som netop har skrevet under på en ny lukrativ aftale med Arsenal.

Du kan se alle Gareth Southgates udvalgte til venskabskampene imod Brasilien og Belgien lige her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P