Conference League

Grønbæk ser rødt i Bodøs Europa-exit mod Ajax

Albert Grønbæk var den store målhelt for Bodø/Glimt i det første opgør mod Ajax. Torsdag aften spillede danskeren en helt anden rolle, da han blev udvist som konsekvens af to gule kort, hvorefter det norske mandskab røg ud af Conference League efter forlænget spilletid.

Fra helt til skurk.

Danske Albert Grønbæk spillede en brandkamp og scorede begge mål, da Bodø/Glimt i det første opgør spillede 2-2 på udebane mod Ajax.

Grønbæk skinner på den europæiske scene

Torsdag aften var historien noget anderledes for den 22-årige dansker, da han i det 66. minut tacklede sig til sit andet gule kort og måtte gå tidligt i bad.

Ajax var dog allerede blevet reduceret til 10 mand i det 48. minut, og dermed var der stadig masser at spille for, for det norske mandskab, der var bagud 0-1, da Grønbæk blev smidt ud.

I det 83. minut udlignede Patrick Berg med et flot hug udenfor feltet for Bodø/Glimt.

Da dommeren i første omgang fløjtede kampen af stod der altså 1-1, og den forlængede spilletid blev dermed en realitet for de to reducerede mandskaber.

I det 114. minut satte Kenneth Taylor så det sidste søm i Bodø/Glimts Conference League-kampagne, da han med en afslutning, der lignede et indlæg, passerede norske Kjetil Haug i Bodø-målet.

Dermed blev det Ajax, der klarede 10 mands-duellen, mens Grønbæk og Bodø/Glimt ikke skal spille mere fodbold, før den norske liga genoptages den 1. april 2024.