Premier League

PL gør status: VAR virker næsten 100 procent af tiden

Arrangørerne bag verdens største fodboldliga har netop gjort status, hvor de er nået frem til, at VAR overordnet fungerer godt.

VAR skærmen i Premier League fungerer godt, hvis man skal tro på ligaens egen arrangører.
Foto: Premier League

Systemet får massiv kritik af fans uge efter uge.

Men Premier Leagues arrangører mener i den netop opgjorte halvårsstatus for verdens største liga, at VAR-systemet overordnet fungerer rigtig fint, skriver The Athletic.

Ifølge The Athletic har Premier League-toppen opgjort samtlige kendelser for indeværende sæson, hvorefter man er kommet frem til, at dommeren på banen i samarbejde med VAR er kommet frem til det rigtige kald i 96 procent af tilfældene.

Det er en historisk høj succesrate, hvis man skal tro ligaens egen data.

Ifølge The Athletic nåede man før VARs indtog i den bedste engelske række i gennemsnit frem til den rigtig kendelse i cirka 82 procent af tilfældene, hvilket vil sige, at videodommeren har forbedret udfaldet i 14 procent af kendelserne.

Men synes arrangørerne bare, at VAR er helt perfekt?

Ikke helt. Hovederne bag Premier League anerkender, at den tid, der bliver brugt i forbindelse med VAR-tjek, fortsat er alt for lang.

De kommer dog ikke med nogen konkret løsning på dette.

Udover den massive dækning af VAR, synes forbundet bag ligaen også, at de regler, der skulle hjælpe med at begrænse tidsudtræk, som man indførte i sommer, har virket.

Her peges der på, at den effektive spilletid er steget med flere minutter i nærmest samtlige spillerunder.

Næste gang man kan se næsten fejlfri VAR-kendelser rulle over sin fjernsynsskærm er lørdag den 10. februar, når Manchester City og Everton slår hul på runde 24 af Premier League-sæsonen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P