3F Superligaen

Mattsson kan repræsentere Sverige: Nu holder vi øje

Magnus Mattsson har via sit fædrene ophav mulighed for at repræsentere Sverige frem for Danmark på landsholdsplan, og efter skiftet til FCK vil svenskerne holde et øje på den kreative midtbanespiller.

Det svenske landshold holder øje med Magnus Mattsson.
Foto: Gaston Szerman, FCK Media

Indtil videre har de ikke holdt øje med ham, men det har ændret sig.

F.C. Københavns nye midtbanespiller, Magnus Mattsson, har endnu til gode at spille a-landsholdsfodbold, men faktisk kan han repræsentere både Danmark og Sverige.

Mattsson har dansk mor og svensk far, og indtil videre er det de danske ungdomslandshold, han har repræsenteret, og det er blevet til kampe på både det danske U18, U19, U20 og U21-landshold.

Men endnu har han sin debut endsige sin første udtagelse til A-landsholdet til gode, og det er de efter skiftet til F.C. København blevet opmærksomme på Hinsidan.

Tidligere har han nemlig ikke været i overvejelserne hos det svenske landshold.

– Nej (han har ikke været aktuel, red.). Jeg kender ikke alle spillere, men jeg ville have hørt om det i så fald. Hvis han havde været tilpas god og nogen havde bedømt ham som aktuel, ville jeg have hørt om det.

– De som holder øje med spillere ser en masse spillere, og mange af de spillere når aldrig til vores niveau (a-landshold, red.). Jeg siger ikke, at det er tilfældet her – bare at situationen ser sådan ud lige nu. Det er klart, hvis han begynder at levere på højt niveau, kan det ændre sig. Altså hvis han spiller og gør det godt, siger den svenske landsholdschef Stefan Pettersson til Fotbollskanalen.

Nijmegen-fans med flot Mattsson-gestus forud for sejr over Heracles

Til dato har det svenske fodboldforbund ikke haft nogen kontakt til den nye F.C. København-spiller.

– Nej det har vi ikke. Først hvis vi har spillere, som landstrænerne vurderer som tilstrækkeligt gode til at spille for Sverige, bliver det aktuelt. Hvis han havde spillet på vores svenske ungdomslandshold, ville vi have haft et øje på ham derigennem, men det har han ikke, lyder det fra Pettersson, der indrømmer, at Mattssons skifte til F.C. København ændrer situationen.

Mattsson: Virkelig særligt for mig at komme til FCK

– Vi kommer selvfølgelig til at have et øje på ham på en anden måde fremover, så situationen kan ændre sig, lyder det fra Petterson.

Magnus Mattsson kan stå overfor sin uofficielle debut i F.C. København, når de danske mestre søndag aften møder svenske Elfsborg ved Atlantic Cup i Portugal.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P