MLS går forrest: Indfører markante nye regler

Efter den netop afsluttede MLS-sæson har den amerikanske fodboldliga offentliggjort en række nye tiltag frem mod den kommende sæson.

MLS går forrest med markante regelændringer.
Foto: Maddie Meyer/AFP/Ritzau Scanpix

Det er en række regler, der skal fremme sikkerheden hos spillerne, der nu ser dagens lys i USA.

Den bedste amerikanske fodboldrække, MLS, har efter en prøveperiode i landets reserveliga, MLS Next Pro, valgt at indføre i alt fem nye tiltag frem mod den kommende sæson.

Foruden spillernes sikkerhed har regelændringer også til mål at udvikle og opretholde integriteten i fodbold.

De i alt fem nye regler drejer sig om:

  • To minutters ventetid ved skader

Først og fremmest skal en spiller, der modtager behandling, blive udenfor banen i minimum to minutter, efter dommeren har igangsat spillet.

Det giver et holds medicinske stab tid til at vurdere spillerens skade under mindre stressende omstændigheder, ligesom det tillader spillet at blive igangsat hurtigt, skriver MLS selv. Reglen vil entydigt også sænke incitamentet for at fingere en skade, men det argument fører MLS altså ikke selv.

Undtagelsen til denne regel gælder gælder potentielle hovedskader, målmandsskader, alvorlige medicinske begivenheder samt skader der koster modstanderen enten gult eller rødt kort.

  • 10-sekunders regel ved udskiftninger

Anden regelændring handler om den tid, det må tage en spiller at lade sig udskifte. Fremover skal en spiller ved udskiftning have forladt banen indenfor 10 sekunder. Sker det ikke, skal den indskiftede spiller vente 60 sekunder, før han må indtræde på banen.

I denne regel gælder en undtagelse for udskiftning af skadede spillere og målmand, men prøveperioden i MLS NEXT Pro har vist, at 99,7 procent af de mere end 3200 udskiftninger skete på under 10 sekunder.

  • VAR-annonceringer på stadion

Dommeren vil ved VAR-beslutninger annoncerer den pågældende annoncering via stadionets højtaleranlæg og til folk bag tv-skærmen, som man kender det fra NFL. Dette tiltag afhænger af godkendelse fra IFAB – der er organet bag udarbejdelsen af fodboldloven.

  • Uret fortsætter efter 90 minutter

Både stadionur og tv-ur fortsætter ind i både første og anden halvlegs tillægstid i stedet for at stoppe efter henholdsvis 45 og 90 minutters spil.

  • Koordineret genindtrædelse efter hovedskader

Når to spillere fra hver sit hold går fra banen med hovedskader samtidig, kan de først genindtræde på banen, når begge er blevet clearet af de to holds medicinske stab.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P