LaLiga

Stor spansk avis roser dansk målmand: Flest redninger i ligaen

Filip Jørgensen er i fuld færd med sit helt store gennembrud i Villarreal. Her har han noteret sig for flere redninger end nogen anden i den bedste spanske række.

Marca roser Filip Jörgensen for sine præstationer i Villarreal.
Foto: Isabel Infantes/Reuters/Ritzau Scanpix

Filip Jörgensen kunne meget vel være den næste målmand i rækken til at kæmpe med om en plads i målet på det danske A-landshold.

I hvert fald er han i denne sæson ved at slå sit navn godt og grundigt fast i Villarreal og LaLiga.

Her har han slået den tidligere Liverpool-keeper Pepe Reina af holdet, så den 41-årige spanier med næsten 400 kampe for Merseyside-klubben nu kun får lov til at vogte Villarreal-målet i Europa League. Filip Jörgensen er fast mand i LaLiga.

Senest fik han også ros af Marcelino, der midt i november blev udpeget som Villarreals ‘nye’ cheftræner. Han har tidligere af karrieren taget sig af den tjans i tre år.

Roserne fra Marcelino faldt i kølvandet på Villarreals tiltrængte 3-1-sejr over Osasuna søndag.

Her scorede Jose Luis Morales et hattrick for ‘den gule ubåd’, men Marcelino valgte alligevel at rose Filip Jörgensen som den første efter kampen.

– Filip var der for os i første halvleg. Hans redninger holdt os inde i kampen, sagde Marcelino.

Danskerens præstationer er heller ikke gået ubemærket hen i den store spanske avis Marca.

– At Villarreal var i live i anden halvleg, skyldes de gentagne redninger fra den unge danske målmand. Krammet fra Pepe Reina i pausen siger meget.

– En del af tilhængerne forstod ikke klubbens beslutning om ikke at finde en mere erfaren målmand, men den 21-årige keeper har opnået en generel anderkendelse med sine præstationer – til trods for, at han er den yngste målmand i LaLiga.

– Han har udvist enorm modenhed ved at overkomme mistilliden fra fansene. I klubben har der dog aldrig været tvivl om, at han nok skulle slå igennem, hvis bare han fik tillid, skriver Marca.

Avisen skriver videre, at Filip Jörgensen er den målmand med flest redninger i LaLiga i denne sæson. Hele 67 redninger er det blevet til i sæsonens første 14 kampe. Nummer to på listen har 55 redninger.

Statistikken skal dog ses i lyset af, at Villarreal er den klub med flest afslutninger (92) imod sig i denne sæson.

De mange redninger har da også kun kastet to clean sheets af sig for Filip Jörgensen.

Dansk angriber scorede 10 gange mod Liverpool: Se alle hans mål

Filip Jörgensen har været en del af Villarreal siden 2015.

Forinden turen gik til Spanien tørnede han ud for Malmö FF’s ungdomshold.

Filip Jörgensen er født i Sverige, men har dansk statsborgerskab. Han har repræsenteret det svenske U16- og U17-landshold, men er nu blevet fast mand på det danske U21-landshold.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P