Kroatien sikrer den sidste EM-plads foran Wales

Kroatien kvalificerede sig tirsdag aften til EM i Tyskland til sommer med en sejr over Armenien. Dermed var Wales kamp mod Tyrkiet ubetydelig.

Soccer Football - Euro 2024 Qualifier - Group D - Latvia v Croatia - Skonto Stadium, Riga, Latvia - November 18, 2023 Croatia players pose for a team group photo before the match REUTERS/Ints Kalnins

Kroatien tog den sidste EM-billet i kvalifikationen.

Sølvvinderne fra VM i 2018 spillede tirsdag aften hjemme mod Armenien, hvor en kombination af et nederlag og en sejr til Wales mod Tyrkiet, ville sende kroaterne ned på tredjepladsen.

Det lykkedes dog lige akkurat hjemmeholdet at skrabe en 1-0-sejr hjem, og dermed var slutresultatet i Cardiff uden betydning.

Det enlige mål blev scoret to minutter inden pausen. Her fik Kroatiens Ante Budimir sat hovedet på et indlæg fra venstrebacken Borna Sosa og headet bolden ind til 1-0.

Wales spillede samtidig 1-1 mod puljevinderne Tyrkiet, selvom hjemmeholdet kom bedst fra start.

Allerede efter syv minutter sørgede Nottingham Forest-spilleren Neco Williams for spænding i puljen.

Den blev dog endegyldigt fjernet, da Tyrkiets Yusuf Yazici udlignede på et straffespark med 20 minutter igen.