Triumf i Parken! Danmark booker EM-billetten mod Slovenien

Danmark sikrede pladsen ved næste sommers EM i Tyskland, da landsholdet fredag aften nedlagde Slovenien i Parken.

EM-kvalifikationskamp mellem Danmark - Slovenien i Parken, fredag den 17 november 2023

Danmark skal til EM!

Landsholdet spillede fredag aften mod Slovenien i Parken, hvor spillet til tider fortjente mere end en 2-1-sejr.

Sejren betyder, at Danmark vinder puljen foran de nærmeste forfølgere, der udover Slovenien gælder Kasakhstan.

Danmark kom foran med 1-0 efter 26 minutter efter en længere periodes pres på Sloveniens mål. Her blev et fladt indlæg til bagerste stolpe mødt af Joakim Mæhle, der kunne prikke bolden i nettet.

Men forløsningen i Parken var kort. Kun fire minutter senere begik Thomas Delaney frispark på kanten af feltet. Det udnyttede Sloveniens Erik Janza til at gøre det til 1-0, da hans forsøg røg over muren og i mål efter tvivlsomt målmandsspil af Kasper Schmeichel, der så tung ud i sit mislykkede redningsforsøg.

I anden halvleg skruede Danmark op for tempoet, og det gav pote efter 54 minutter. Igen lykkedes det danskerne at fastholde presset omkring Sloveniens felt, hvor en returbold efter et hjørnespark faldt for fødderne af Thomas Delaney.

Uden nærmere betænkningstid fik midtbaneslideren sendt bolden ind bag Jan Oblak på sin gamle hjemmebane til 2-1.

Mod slutningen af kampen blev der ved flere lejligheder sunget olé fra tribunerne i takt med det danske spilovertag. Intensiteten gik dog af kampen, og danskerne kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret, uden at Slovenien for alvor fik truet Kasper Schmeichels mål i anden halvleg.

Det store overblik: Flere nationer skal til EM 2024 – afgørende dueller venter i flere grupper