Pinligt: Danmark tæt på at snuble mod verdens dårligste landshold

Halvvejs i anden halvleg var stillingen 1-1 mellem San Marino og Danmark, men det danske landshold lykkedes med at tage sejren til sidst.

EM kvalifikationskamp mellem San Marino - Danmark i San Marino, tirsdag den 17 oktober 2023

Det danske landshold leverede tirsdag aften noget af det mest iltfattige landsholdsfodbold længe set.

Modstanderne var verdens dårligste landshold, San Marino, som ligger sidst på FIFAs verdensrangliste, og som ikke har vundet en kamp siden 2004.

San Marino forsvarede sig flot i første halvleg, og kom også frem til flere hjørnespark, uden dog for alvor at blive farlige. Det lignede længe, at det skulle være målløst ved pausen, men ud af det blå sparkede Rasmus Højlund Danmark i front.

Hjulmand lavede ingen ændringer i pausen, selvom flere af danskerne på banen havde leveret rædderlige indsatser.

Og rædderligt blev til elendigt, da San Marino scorede sit første landsholdsmål i 2023. Efter 66 minutter scorede anfører Alessandro Golinucci nemlig på en løs bold i feltet efter et San Marino-hjørnespark.

Den totale danske ydmygelse blev dog undgået, da indskiftede Yossuf Poulsen scorede på et hovedstød i det 70 minut.

Danmark vandt 2-1 i en kamp lige til papirkurven.

Pengeregn over Danmark: DBU kan score kassen i San Marino