International Fodbold

Ikke velkomne hos UEFA – nu følger FIFA trop i forhold til russiske landshold

En talsmand for FIFA udtaler onsdag aften til Ekstra Bladet, at FIFA følger trop på UEFA's beslutning, og russiske ungdomslandshold nu heller ikke er velkomne i FIFA's turneringer.

FIFA udelukker ligeledes russiske ungdomslandshold
Foto: Fifa/Ritzau Scanpix

I slutningen af september måned kom meldingen fra UEFA, som siden har skabt stor debat.

Det europæiske fodboldforbund åbnede op for, at russiske U17-landshold igen kunne deltage i europæiske turneringer. En melding som ligeledes menes at kunne været et led i at bane vejen for, at russerne igen kunne deltage i FIFA-regi.

Tirsdag kom det så frem, at UEFA havde valgt at trække beslutningen om at indlemme russiske ungdomslandshold i europæisk fodbold tilbage igen. Det betyder samtidig, at håbet for Rusland om igen at deltage i FIFA-regi er faldet til jorden – døren er simpelthen smækket i.

Det fortæller en talsmand fra organisationen til Ekstra Bladet onsdag aften.

Faktisk behøver FIFA som udgangspunkt slet ikke at forholde sig til Ruslandsspørgsmålet.

Rusland har officielt været suspenderet af FIFA siden 28. februar 2022 – fire dage efter landets invasion af Ukraine. Efter UEFA’s melding om igen at indlemme russiske ungdomslandshold fulgte FIFA dog trop og åbnede ligeledes op. Men nu er det hele trukket tilbage – akkurat som tilfældet var det med UEFA.

– Der er ikke rigtigt noget at diskutere. Hvis de ikke er med i UEFA-turneringer, kan de heller ikke være med i FIFA-turneringer, siger talsmanden for FIFA til Ekstra Bladet og fortsætter:

– Det er ret ligetil. Hvis du ikke kan kvalificere dig til turneringer, som sker i UEFA-regi, er der jo ikke rigtigt noget for FIFA at gøre. Så kan de ikke deltage. Der kommer ingen russiske repræsentanter til VM.

Hjulmand skifter ud i landsholdstruppen – tilbage efter mere end et års fravær

Siden UEFA’s udmelding i slut september om, at russiske ungdomsspiller nu igen kunne deltage i fodboldforbundets turneringer, har der været stor kritik af DBU’s formand Jesper Møller.

Det handlede blandt andet om, at Møller ikke ønskede at afsløre sin stemme ved afstemning i UEFA om igen at åbne døren for Rusland. Det fik blandt andet Folketingets Kulturudvalg til officielt at ønske en redegørelse for Jesper Møllers stemme.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P