1 min læsningFolketingets Kulturudvalg ønsker redegørelse om DBU-formands stemme

Folketingets Kulturudvalg har bedt kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) om en redegørelse om DBUs stemmeafgivelse, efter UEFA tidligere på måneden åbnede op for russisk deltagelse i U17-landskampe.

1 min læsning
Folketingets Kulturudvalg ønsker redegørelse om DBU formandens afstemning
Foto: Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix

DBU-formand Jesper Møller og DBU har været i vælten, siden UEFAs beslutning om at ophæve sanktioner mod russiske landshold på ungdomsniveau.

DBU slog efterfølgende fast, at de ikke ønsker at spille mod et russisk landshold uanset alder. Alligevel har Møller været under beskydning, for DBU-formanden sad med om UEFA-bordet, da beslutningen om at tillade russisk deltagelse, blev stemt igennem.

DBU-formanden har ikke ønsket at offentliggøre sin stemme, da der er tavshedspligt i det øverste UEFA-organ, hvor han er medlem.

Men det sidste ord er nok ikke sagt endnu.

For folketingspolitikeren Charlotte Broman Mølbæk (SF) har på vegne af Kulturudvalget bedt kulturminister Jakob Engel-Schmidt om en redegørelse af DBUs ageren den seneste tid.

Kulturudvalget formulerer sit spørgsmål til kulturministeren på følgende måde:

– Vil ministeren redegøre for forløbet omkring og op til DBU’s stemmeafgivelse og generelle stillingtagen i forbindelse med, at UEFA og FIFA vil tillade Rusland at deltage i kvalifikationen til U17-EM i fodbold

Jakob Engel-Schmidt har tidligere udtalt til Ekstra Bladet, at han forventede, at Jesper Møller har stemt i overensstemmelse med den danske regerings holdning.

Jesper Møller: Beslutningen er ikke endeligt truffet – men Danmark kommer ikke op mod russiske landshold

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P