3F Superligaen

Patrick Mortensen efter fire mål i fem kampe: Bedste udgave af mig selv

Patrick Mortensen er den bedste udgave af sig selv lige nu i AGF
Foto: Allan Hvid, campo.dk

2021 var ikke det bedste år i Patrick Mortensens karriere. En meniskskade henover sommeren spolerede ikke kun familiens sommerferieplaner, men sendte også angriberen på operationsbordet og siden udenfor banen i en længere periode. Skaden var også symbolet på en elendig sæsonstart for AGF, hvor Patrick Mortensens comeback siden blev fremskyndet, og klubben endte i en opslidende nedrykningskamp. Men det er helt glemt. Efter igen at have vundet bronzemedaljer i sidste sæson og nu med fire mål i fem kampe i denne går Patrick Mortensen søndag på banen på Ceres Park mod Brøndby – måske bedre end nogensinde før?

I 2019 erobrede Patrick Mortensen alle AGF-tilhængeres hjerter.

Den dengang 29-årige angriber leverede ni mål i 12 kampe i forårssæsonen for AGF, og siden har han høstet to bronzemedaljer og scoret 68 mål i Superligaen for den aarhusianske klub.

Og nu er han også anfører i AGF. En af de mest populære.

Og det er ikke tilfældigt. Patrick Mortensens rolle og indflydelse som kaptajn for AGF er blot blevet stadfæstet i de 15 måneder, Uwe Rösler har været cheftræner i klubben.

Jeg er lige nu en bedre udgave af mig selv, end jeg var i 2020

Patrick Mortensen

Og selvom Rösler, der råber, skriger og hele tiden animerer sine spillere på træningsanlægget Fredensvang, har en anderledes attitude end Patrick Mortensen, der for det meste er rolig og overskudsagtig, har den tyske træners indtog gjort godt for AGF’s 9’er, der for to måneder siden fyldte 34 år.

– Det er egentlig lidt sjovt, når man tænker på, hvor hårdt og intenst vi træner under Uwe. Man skulle man tro, at det var hårdt for en 34-årig. Men jeg er i fantastisk form, og jeg har en følelse af, at jeg slet ikke er færdig, siger Mortensen til campo.dk efter en time og 35 minutters træning forud for søndagens Brøndby-kamp.

Selvom han ligner en, der er fit og farlig som aldrig før, ligger der dog langt fra en mirakelkur bag den rutinerede angribers solide præstationer.

Tværtimod.

– Det startede, da Uwe kom, og vi lavede spillestilen om. Jeg fik en anden rolle, og det passer mig godt at være lidt mere med i spillet. Under David var det ofte lange bolde, dueller og hovedstød, hvor jeg skulle beskytte bolden. Det skal jeg selvfølgelig stadig, men det er bare i mindre grad. Meget af spillet foregår på jorden, og Uwe vil gerne spille bolden ud. Det er en fed måde at spille fodbold på. Det giver en god spilleglæde, ligesom jeg har det helt forrygende rent mentalt, siger Patrick Mortensen, der i mange år har passet godt på sig selv med ekstra fokus på fysisk og mental træning.

– Det er mere intenst nu under Uwe. Ikke så monotont. Han vil for eksempel også gerne have, at jeg løber mere i dybden, selvom jeg ikke er den fødte dybdeløber. Men det gør mig lidt mere uforudsigelig, og det gør jo også, at modstanderen har sværere ved at læse mig, konkluderer anføreren ved siden af Bane 1.

Her står en af de lokale tilhængere og venter på at få en autograf på en hvid hjemmebanetrøje.

Patrick Mortensen i den bedste udgave… nogensinde?

Der bliver spillet på to mål i den sidste del af torsdagens træningspas, hvor anføreren er med på ‘førsteholdet’. Det kan ikke være anderledes. Det er så sikkert, som at stemningen søndag aften, når Brøndby kommer på besøg, bliver fyldt med jubel, hån og had.

Patrick Mortensen er ikke blevet en hurtigere spiller med årene, men han har omvendt heller aldrig slået sig op på hastighed. Det er nogle helt andre kompetencer, der gør, at Patrick Mortensen er AGF’s helt store profil, og som samtidig åbner for spørgsmålet, om Patrick Mortensen i virkeligheden er bedre end nogensinde før?

– De forberedelser, hvor man gør de rigtige ting i fitnessrummet og i træning, det belønner sig i sidste ende. Og det handler om, at man er vedvarende. Jo ældre du er, jo mere skal du gøre for at holde dig fit, pointerer Mortensen og sammenligner sit nuværende niveau med starten i AGF.

– Mine første to-tre sæsoner i klubben var fantastiske, og der scorede jeg en masse mål. Men hvis jeg skal sammenligne, så synes jeg, at jeg lige nu er en bedre udgave af mig selv, end jeg for eksempel var i 2020, siger Mortensen.

Søndag aften kan Patrick Mortensen og AGF spille sig op på tredjepladsen i Superligaen, hvis det bliver til en sejr mod Brøndby IF. Han har scoret de sidste to gange de blågule rivaler har været på besøg i Aarhus.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P