International Fodbold

Tandløse Danmark stjal det hele efter ørkenvandring i Helsinki – topper gruppen

Det danske landshold leverede en umådeligt tam præstation mod Finland, men fik alligevel sejren og gruppens førsteplads i sidste ende.

Denmark's Pierre-Emile Hojbjerg (23) celebrates with head coach Kasper Hjulmand after scoring in the Euro 2024 group H qualifying match between Finland and Denmark at the Olympiastadion in Helsinki, Finland Sunday, September 10, 2023.. . (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det var blevet talt om til en gruppe-finale.

Og om ikke andet, så var opgøret på udebane mod Finland også på papiret den sværeste opgave, Danmark skal på i EM-kvalifikationen.

Og den viste sig også mere besværlig, end hvad med klaphatten om skallen og krigsmalingen i hovedet kunne have forventet, da et idéforladt og særdeles tamt dansk landshold i sidste ende fik skrabet tre point med hjem til Danmark og topper dermed EM-kvalifikationens Gruppe H.

For Danmark havde ikke meget at byde ind med i opgøret, som Finland i øvrigt også skal have ros for at være sat godt op til.

Og som konsekvens deraf blev første halvleg også en chancefattig ørkenvandring mod pausefløjtet, hvor Jesper Lindstrøms faktisk udmærkede langskudsdrøn var eneste lyspunkt.

I pausen tog Kasper Hjulmand så konsekvensen af den ufarlige præstation i de første 45 minutter og skiftede netop Lindstrøm ud og satte Rasmus Højlund på banen til de sidste ditto.

Men selv med Manchester United-angriberen blev danskerne ikke farligere og de store chancer udeblev stadig.

To gange var Danmark dog tæt på at få nettet til at baske, da et frisparksforsøg fra Christian Eriksen og et langskud fra Christian Nørgaard udfordrede Lukas Hradecky i Finland-buret.

Og symptomatisk nok så var det også et langskud, der skulle komme til at afgøre det for Danmark, da Pierre-Emile Højbjerg kanonerede det forløsende 1-0-mål i kassen efter 86 minutters spil.

Det blev også kampens resultat, og Danmark tager altså en besværlig og uhyre vigtig sejr i EM-kvalifikationen.

Målet og sejren betyder nemlig, at Danmark nu fører Gruppe H med 13 point foran Finland og Kasaksthan, der begge har 12 point.

Slovenien og San Marino spiller dog senere søndag, og her kan slovenerne potentielt spille sig på førstepladsen med en sejr.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P