3 min læsningDobbelt-debut da Danmark pligtsejrede over San Marino

Danmark sejrede torsdag med relativt beskedne 4-0 over San Marino, da lilleputnationen gæstede Parken i EM-kvalifikationen.

3 min læsning
Nicolai Vallys og Morten Hjulmand fik debut, da San Marino blev besejret med 3-0.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er svært at være utilfreds, når Danmark lige har vundet en landskamp.

Det er dog tilsvarende svært at smide armene i vejret af ren og skær begejstring, når spillet ikke var mere tempofyldt, chancerne ikke større og målene ikke flere, end hvad tilfældet var.

Således blev det ‘blot’ til en sejr på 4-0, da verdens dårligste landshold, San Marino, gæstede Parken torsdag aften i EM-kvalifikationen.

Den mindre flatterende titel af ‘verdens dårligste landshold’ er i øvrigt god nok. Udover San Marinos åbenlyse mangler i både kvalitet på banen og resultater, så rangerer det lille land beliggende i det nordlige Italien som nummer chok på FIFA’s rangliste. Nummer 208 ud af 208.

Alligevel skulle vi vente til det 26. minut, før Pierre-Emile Højbjerg fik åbnet den danske målkonto. Her fandt Christian Eriksen frem til Jonas Wind, der med fysik, teknik og overblik lagde bolden videre til Tottenham-danskeren, som bankede den resolut i mål.

Allerede to minutter senere blev den danske føring så fordoblet, da Christian Eriksen fandt en fremadstormende Joakim Mæhle, der med et træk udenom San Marino-keeper Elia Benedettini kunne sende bolden ind i et tomt mål.

Kort før pausen blev det også til 3-0 for Danmark, da Jonas Wind var rap og fik omdirigeret bolden, så den endte inde i netmaskerne.

Efter pausen kunne man så have forestillet sig, at der ville blive arbejdet hårdt på at levere et goalshow foran det udsolgte Parken – noget, der ikke kunne være mere fjernt fra virkeligheden.

Anden halvlegs højdepunkt var utvivlsomt, da indskiftede Morten Hjulmand hamrede en helflugter i mål efter et hjørnespark. Også selvom målet blev annulleret efter et VAR-tjek og offside på Jonas Wind.

De reelle højdepunkter fra opgørets sidste 45 minutter må derfor være de to danske debuter, som Kasper Hjulmand alligevel så sit snit til at give – og måske Yussuf Poulsens mål i tillægstiden, da han lige akkurat fik snittet Christian Eriksens indlæg så bolden gik i mål til resultatet 4-0.

Først var det netop Morten Hjulmand, der blev skiftet ind i det 58. minut.

Et kvarter senere kom også Brøndby IF’s Nicolai Vallys på banen, da han erstattede en anden Brøndby-dreng, nemlig Jesper Lindstrøm. Det er første gang, at Nicolai Vallys er med landsholdet, efter han erstattede Mikkel Damsgaard, som ellers var blandt Kasper Hjulmands udvalgte i første omgang.

Med de to debuter og en målfattig anden halvleg, endte kampen altså med en 4-0-sejr til Danmark, der fik sparet blandt andre Andreas Christensen, mens også Rasmus Højlund først kom på banen efter en lille time.

FCN’er blev helten, da Finland sejrede i topbrag i Danmarks gruppe

Det var første gang, at Danmark og San Marino mødte hinanden.

Danmark spiller næste gang en vigtig udekamp mod Finland søndag i Helsinki.

Danmark ligger nu nummer to i EM-kvalifikationens gruppe H, a point med Slovenien og to point efter Finland på førstepladsen.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P