1 min læsningOfficielt: Spansk landstræner fyret to uger efter VM-triumf og midt i ‘kysse-krise’

To uger efter VM-triumfen og midt i kysse-krisen har det spanske fodboldforbund nu valgt at afskedige Jorge Vilda som træner for det spanske kvindelandshold.

1 min læsning
Jorge Vilda er blevet fyret som spansk landstræner.
Foto: rfef.es

Det larmer voldsomt i det spanske fodboldforbund (RFEF).

Krisen i kølvandet på VM-triumfen, hvor forbundet er kommet i strid modvind, efter præsident Luis Rubiales kyssede en spiller på munden, raser stadig, og nu udvikler sagen sig yderligere.

Tirsdag har RFEF nemlig meldt ud, at man har afbrudt samarbejdet med landstræneren, Jorge Vilda, der for blot to uger siden sikrede Spanien VM-titlen. Det har det gjort på sin hjemmeside.

Fyringen kommer i kølvandet på, at hele Vildas stab sagde op i protest mod Luis Rubiales’ udskejelser, og Vilda nøjedes med at udsende et statement, hvor han fordømte præsidentens opførsel.

Onsdag sendte fodboldforbundet så deres eget statement, hvor de undskyldte til verden for, hvad der er foregået efter VM-slutrunden, og få timer efter, kan de så meddele, at man har afbrudt samarbejdet med cheftræneren.

Den 42-årige spanier har siddet i jobbet som landstræner siden 2015 og har været en kontroversiel skikkelse på landsholdet i en længere periode, hvor flere spillere tidligere har brokket sig over hans metoder.

Spansk kysse-præsident: Jeg undskylder, men er uskyldig

Udover jobbet som landstræner fratages han også rollen som sportsdirektør for det spanske kvindelandshold.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P