2 min læsningMedie: Guardiola kan blive engelsk landstræner

Ifølge et engelsk medie er Pep Guardiola i betragtning som en af de mulige erstatninger for Gareth Southgate.

2 min læsning
Pep Guardiola er angiveligt i betragtning til at overtage det engelske landstrænerjob.
Foto: Ed Sykes/Reuters/Ritzau Scanpix

Sædet brænder under Gareth Southgate.

Den engelske landsholdstræner har ikke været en populær herre, efter især dårlige præstationer i Nations League og et VM-exit i kvartfinalen har skabt tvivl om hans egnethed til rollen som landstræner.

Og med Southgates kontraktudløb i 2024, som nærmer sig drastisk, er det engelske fodboldforbund, FA, nu angiveligt i gang med at overveje mulighederne for hans efterfølger – og en meget kompetent en af slagsen skulle være på blokken.

For ifølge den engelske avis Daily Mail så har forbundet Manchester Citys storvindende succestræner Pep Guardiola på blokken som en af de mulige afløsere på landstræner-posten.

Det engelske medie kalder det for ‘drømmeansættelsen’, og ansatte i FA skulle være meget åbne for at udforske muligheden for ansættelsen af den nylige treble-vindende manager.

Tidligere skulle også Newcastles Eddie Howe og nu arbejdsløse Graham Potter være blevet overvejet og også godkendt som værende potentielle nye engelske landstrænere.

Trent Alexander-Arnold og Jack Grealish trækker sig fra landsholdslejr

På daværende tidspunkt var Howe ny mand i et fremadstormende projekt i Newcastle, mens Potter havde godt gang i et tryllebinde Premier League med inspirerende fodbold i Brighton – og endte som bekendt senere i Chelsea – så de muligheder blev hurtigt skudt til jorden.

Pep Guardiola har kontraktudløb i Manchester City i sommeren 2025 – et år efter EM-slutrunden i Tyskland.

Her ville det ellers være meget sandsynligt, at spanieren ville kunne lave et resultat med England, eftersom hans trofæskab tæller hele fem engelske mesterskaber, tre Champions League-triumfer, tre tyske mesterskaber, tre spanske mesterskaber og derudover en lang række cup-trofæer.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P