4 min læsningOfficielt: ​​Alexis Mac Allister skifter til Liverpool

Liverpool FC har handlet hurtigt for at sikre sig en slagkraftig trup til den kommende Premier League-sæson. Klubben har hentet Alexis Mac Allister i Brighton.

4 min læsning
Liverpool har nu officielt købt argentinske Alexis Mac Allister hos Premier League-konkurrenterne Brighton.
Foto: Liverpool FC

Alexis Mac Allister skifter til Liverpool FC

Den argentinske verdensmester har længe stået på ønskesedlen hos Jürgen Klopp, og nu er handlen officiel.

Liverpool har tidligere meldt ud, at holdet mister James Milner, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Roberto Firmino og Arthur Melo efter denne sæson, men nu kommer der altså også nyt blod TIL truppen.

– Det føles fantastisk. Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det er fantastisk at være her, og jeg kan ikke vente med at komme igang.

– Jeg ville gerne være her fra første dag af pre-season, så det er godt, at alt nu er klaret. Jeg ser frem til at møde mine holdkammerater, lyder det fra Mac Allister.

– Det har været et fantastisk år for mig: VM-triumfen og det, vi har præsteret i Brighton. Nu er det tid til at tænke på Liverpool og forsøge at blive en bedre spiller og et bedre menneske hver dag, lyder det videre fra den argentinske verdensmester.

Liverpool offentliggør ikke i selv, hvad de har givet for Alexis Mac Allister, ligesom de nøjes med at skrive, at der er tale om en ‘langsigtet aftale’.

På rygteplan menes Anfield-klubben blot at have betalt 35 millioner pund – svarende til cirka 300 millioner kroner – for midtbanespilleren, hvilket er den frikøbsklausul, Mac Allister havde i sin Brighton-kontrakt.

Den lange kontrakt i Liverpool menes desuden at løbe helt til 2028, og allerede nu ligger det fast, at den 24-årige midtbanespiller kommer til at bære trøjenummer 10 – et nummer, som Sadio Mané før sit skifte til Bayern München var indehaver af. Tidligere har profiler som John Barnes, Luis Garcia, Philippe Coutinho og Michael Owen båret nummer 10 i Liverpool.

Foto: Liverpool FC

Ambitionerne for det lange ophold på Anfield er allerede nu klare for Mac Allister.

– Siden jeg vandt VM har jeg sagt, at jeg vil vinde flere trofæer, og det tror jeg, denne klub vil hjælpe mig med. Det er målet, og når man er i en stor klub som denne, er man nødt til at vinde trofæer, så det er det, jeg vil.

– Siden jeg ankom hertil har jeg kunnet se, hvor stor den her klub er; De spillere vi har, staben, alle. Det er jeg glad for, og jeg ser frem til at spille for denne klub, lyder det fra Mac Allister.

Den 24-åirge Alexis Mac Allister har været ejet af Brighton, siden han i januar 2020 skiftede fra hjemlandets Argentinos Juniors. Siden er det ud over to lejeophold hjemme i Argentina hos Argentinos Juniors og Boca Juniors blevet til 98 kampe i Premier League og 112 kampe i alt for Brighton.

Alexis Mac Allister er født og opvokset i Argentina og har argentinske forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Hans efternavn stammer oprindeligt fra Skotland, hvorfra hans forfædre via Irland rejste til Sydamerika helt tilbage i 1868.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P