2 min læsningGündogan og Manchester City slog Manchester United i FA Cup-finalen

Manchester City har fortsat mulighed for en historisk trippel, efter de lørdag slog lokalrivalerne fra Manchester United i FA Cup-finalen.

2 min læsning
Manchester City vandt lørdag eftermiddag FA Cup-finalen, da de på Wembley besjerede lokalrivalerne fra Manchester United.
Foto: Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix

Manchester Uniteds rekord står for fald.

Ærkerivalerne fra Manchester City har nemlig fortsat kurs mod en gentagelse af Uniteds rekordsættende trippel-sæson, efter de søndag slog netop Manchester United 2-1 i FA Cup-finalen.

Dermed kan Manchester City, hvis de vinder næste lørdags Champions League-finale mod Inter, gøre bysbørnenes kunsten efter.

Lørdag fik de lyseblå Manchester City-spillere en fuldstændig perfekt start på finalen på Wembley, da Ilkay Gündogan efter bare 13 sekunders spil scorede det første mål i en FA Cup-finale nogensinde.

Fra feltkanten flugtede den tyske midtbanespiller bolden ind bag en chanceløs David de Gea i Manchester United-målet.

Føringsmålet blev dog udlignet efter en god halv time, da Bruno Fernandes på straffespark passerede tyske Stefan Ortega i City-målet.

Forinden skulle der dog VAR-gennemgang til, før Paul Tierney fik øje på den berøring med hånden, Manchester Citys Jack Grealish havde på Aaron Wan-Bissakas hovedstød. Et straffespark som Manchester United bestemt ikke var uheldige med.

De to hold gik til pause helt lige, men også i anden halvleg skulle Ilkay Gündogan i det, der meget vel kan blive hans sidste eller næstsidste kamp for klubben, hurtigt bringe Pep Guardiolas tropper foran.

Guardiola kåret som årets træner

Endnu engang var der tale om en flot flugter fra feltkanten, men denne gang var det et hjørnespark, der havnede for fødderne af den 32-årige tysker.

Gündogan fik ikke et 100 procent rent træf på bolden, men det betød bare, at den akkurat sneg sig imellem de to fremadstormende United-forsvarsspillere. David de Gea så den derfor først sent, og spanieren kunne ikke nå ud til afslutningen, og så havde City igen taget føringen.

Manchester United tog initiativet i resten af kampen, men Manchester City, og særligt nordmanden Erling Håland, lurede konstant på omstillingerne.

Ingen af de to Manchester-klubber scorede dog yderligere, og dermed blev det altså Manchester City, som nu har sikret sig den engelske Double.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P