FCM sikrer sig muligheden for europæisk fodbold med sejr over OB

FC Midtjylland sejrede lørdag med 4-2 hjemme over OB, og det bliver dermed midtjyderne, som skal ud i den afgørende playoff-kamp.

Superligaen, FCM-OB.

FC Midtjylland har fortsat muligheden for at spille europæisk fodbold efter sommerferien.

Det står klart, efter midtjyderne lørdag vandt med 4-2 over OB hjemme MCH Arena.

Her var det en direkte duel om syvendepladsen i Superligaen, der som bekendt giver en playoff-kamp om en billet til Conference League mod Superligaens nummer. OB skulle vinde, for selv at tage den eftertragtede syvendeplads.

Det var FC Midtjyllands Gustav Isaksen, der i jagten på topscorertitlen tog sig af FCM’s straffespark i det 28. minut. Her gjorde han det til 1-0 for hjemmeholdet, og udbyggede samtidig afstanden ned til Patrick Mortensen, så han nu er foran med tre mål i duellen med AGF-angriberen. 18 mål står den unge FCM’er nu noteret for.

Allerede otte minutter senere blev der bragt balance i regnskabet, da Mads Frøkjær tog sig af et straffespark for OB. Også han fik bolden i mål, og så stod der ellers 1-1 efter 36 minutter.

Lykken er dog flygtig, og OB-drømmene blev hurtigt slået ned på ny, da Kristoffer Olsson allerede to minutter efter OB’s udligning bragte hjemmeholdet på sejrskurs igen. 2-1.

Efter pausen skulle Aral Simsir blot bruge 12 minutter, før han havde gjort det til 3-1 og mere eller mindre lukkede kamp med et flot spark.

I det 67. minut fik Omar Jebali sin debut i Superligaen for OB, og i det 79. minut scorede Mads Frøkjær sit andet mål i opgøret, da han fik bragt fornyet spænding tilbage i kampen. Tre minutter senere blev drømmene om et comeback dog dræbt på ny, da Oliver Sørensen gjorde det til 4-2 med kampens sidste scoring.

Dermed ender kampen 4-2 til FCM, som nu kan se frem til at møde enten AGF eller Viborg FF i en kamp om europæisk fodbold efter sommerferien.

Playoff-kampen bliver spillet fredag den 9. juni.