2 min læsningDe forskellige scenarier: Sådan overlever AaB, Lyngby og Horsens i Superligaen

Der er fuld smæk på i en drabelig nedrykningsduel i Superligaen. De tre nedrykningstruede klubber - AaB, Lyngby og Horsens - har nu alle været i aktion i den næstsidste runde af Superligaen. Se, hvordan de forskellige klubber kan overleve i Superligaen.

2 min læsning
Hvordan overlever AaB, AC Horsens og Lyngby Boldklub i Superligaen.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Spænding til det allersidste.

AaB havde søndag muligheden for at sikre sig overlevelse i Superligaen.

Det krævede dog en sejr ude mod Lyngby Boldklub, men sådan gik det altså ikke. Det blev i stedet de kongeblå oprykkere som sejrede med 2-1, og alle tre nedrykningstruede klubber, som foruden Lyngby og AaB også tæller Horsens, er nu i spil til at overleve i Superligaens sidste runde.

Se de forskellige scenarier, for hvordan de tre klubber kan overleve i Superligaen, nedenfor.

Kun én af klubberne kan overleve, mens de to øvrige rykker ned i NordicBet Ligaen. De har alle 27 point forud for den sidste runde.

AaB:
Nordjyderne har den bedste chance for overlevelse med en målscore der er +9 bedre end Lyngby og +15 bedre end Horsens. En sejr over Silkeborg vil dermed sikre AaB endnu en sæson i landets bedste række.
Bliver det til uafgjort mod Silkeborg, kan AaB stadig overleve i Superligaen. Det kræver dog, at det også bliver uafgjort mellem Horsens og Lyngby, som altså møder hinanden i den sidste runde. Et nederlag er lig med nedrykning.

Lyngby Boldklub:
Lyngby er afhængige af pointtab til AaB. Sker dette, er skæbnen dog i egne hænder for de kongeblå oprykkere.
Taber AaB sin kamp mod Silkeborg, kan Lyngby rykke op med enten uafgjort eller sejr mod Horsens, da man har en bedre målscore end sidste rundes modstander. Spiller AaB uafgjort mod Silkeborg, så er Lyngby pisket til sejr. Nederlag mod Horsens er lig med nedrykning.

AC Horsens:
De gule oprykkere har grundet den dårlige målscore også det dårligste udgangspunkt for overlevelse forud for sidste spillerunde. Her tæller intet andet end en sejr over Lyngby, samtidig med at AaB skal tabe sin kamp mod Silkeborg. Det er det eneste scenarie, hvori AC Horsens klarer sig til en ny sæson i Superligaen.

AaB møder Silkeborg IF hjemme lørdag klokken 14.00.

AC Horsens og Lyngby Boldklub tørner sammen i Horsens på samme tidspunkt.

FC Midtjylland og OB brager sammen i Herning i en kamp om syvendepladsen – også lørdag klokken 14.00.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P