2 min læsningDen første nogensinde: Luton-spiller slår vanvittig rekord efter oprykning til Premier League

Luton-spilleren Pelly-Ruddock Mpanzu slog en vanvittig rekord, da han lørdag var med til at sikre Luton oprykning til Premier League.

2 min læsning
Luton-spilleren Pelly-Ruddock Mpanzu slog vanvittig rekord med klubbens oprykning til Premier League.
Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Lørdag blev det hele afgjort.

Coventry City og Luton Town stod lørdag aften over for hinanden i en afgørende finale om at sikre sig oprykning til Premier League.

Og her blev det Luton Town, der trak det længste strå efter en vild kamp, der måtte helt ud i straffesparkskonkurrence for at finde sin vinder. Dermed er Luton tilbage i den bedste engelske række efter mere end 30 års fravær.

Samtidig markerede kampen også en vild rekord for en af Luton Towns spillere. Pelly-Ruddock Mpanzu har nemlig været med på rejsen hele vejen for Luton Town.

I slutningen af 2013 skiftede Mpanzu således ungdomsfodbold i West Ham ud med en tilværelse i Englands femtebedste række hos Luton – først på en kort lejeaftale og dernæst på permanent basis.

I selvsamme sæson blev det til oprykning til den fjerdebedste engelske række, hvor Luton skulle bruge fire forsøg på at sikre sig oprykning til den tredjebedste række, League One. Kun en enkelt sæson skulle Luton bruge på at sikre sig billet til The Championship, og her brugte Luton igen fire forsøg på at sikre sig oprykningen lørdag aften – denne gang til Premier League.

Milliardkampen: Hvor mange penge får man for oprykning til Premier League?

Pelly-Ruddock Mpanzu har således spillet 10 sæsoner for Luton Town, og har været en medvirkende faktor til, at klubben er gået fra det, der kaldes en non-league, til Premier League.

Og det er han den første spiller nogensinde til at præstere.

Den nu 29-årige Pelly-Ruddock Mpanzu står i alt noteret for 266 kampe iført Luton-trøjen. Her har han bidraget med 23 scoringer og 34 assists.

Og hvis alt går vel, så får Mapanzu sine første Premier League-minutter i karrieren, når Luton Town i næste sæson går på banen i den bedste engelske række.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P