2 min læsningBitter Dortmund-statistik: Smed mesterskabet trods rekordhøj xG – så mange mål skulle de have scoret

Intet hold har produceret chancer til flere mål i en Bundesliga-kamp denne sæson uden at vinde den, end Dortmund gjorde lørdag.

2 min læsning
Soccer Football - Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05 - Signal Iduna Park, Dortmund, Germany - May 27, 2023 Borussia Dortmund's Anthony Modeste, Emre Can, Sebastien Haller, Youssoufa Moukoko and Raphael Guerreiro look dejected after the match REUTERS/Wolfgang Rattay DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO. TPX IMAGES OF THE DAY

Fiaskoen var til at tage og føle på på Signal Iduna Park lørdag eftermiddag.

Efter at have haft alle kort på hånden inden sidste spilledag formåede Borussia Dortmund alligevel at forære det tyske mesterskab til Bayern München, efter de kun formåede at skrabe et enkelt point til sig mod Mainz.

Kampen endte 2-2, men kigger man på kampens statistikker – og på kampens forløb i det hele taget – var det ikke mangel på muligheder, der gjorde, at Dortmund ikke blev tyske mestre.

Den gule hær var allerede bagud med 2-0 efter 25 minutter og indledte dermed en sand belejring af Bo Svenssons Mainz-hold.

Dortmund væltede sig i store muligheder for at spille sig tilbage i føresædet i mesterskabskampen, og ifølge statistikdatabasen Opta producerede de en expected goals (xG) på 4,16 under opgøret.

Altså, producerede Dortmund altså chancer af en kaliber, der gjorde, at man kunne forvente, at de scorede over fire mål i opgøret, hvilket ville have været nok til i sidste ende at være blevet kronet som tyske mestre.

Faktisk er det ifølge Opta, den højeste xG et hold har produceret i en Bundesliga-kamp i denne sæson uden at ende som vinder af opgøret.

Følg Campo på Facebook

I sidste ende blev det som bekendt kun til to scoringer for Dortmund, og med det uafgjorte resultat og Bayern Münchens sejr over Köln så blev det altså heller ikke i år, at Dortmund skulle løfte Bundesliga-trofæet.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P