2 min læsningSir Alex Ferguson advarede Guardiola i 2016: Han får det ikke nemt i Premier League

United-koryfæet mente ikke, at Pep Guardiola ville få det ligeså nemt i Premier League, som han havde haft det i Barcelona og Bayern München - nu har han vundet fem engelske mesterskaber.

2 min læsning
Sir Alex Ferguson mente ikke, at Pep Guardiola ville få det nemt i Manchester City - nu har spanieren vundet fem Premier League-titler med City.
Foto: Ritzau/Scanpix

Da Sir Alex Ferguson i 2013 indstillede karrieren, havde han udset sig Pep Guardiola som hans optimale afløser i Manchester United.

Det afslørede den skotske træner-legende i sin selvbiografi, ‘Leading’, fra 2015.

Men som de fleste er bekendt med, var det ikke sådan, det gik. Spanieren valgte i sin tid Bayern München, og United måtte se sig til takke med David Moyes i stedet.

Men på trods af den tidligere interesse var det ikke en 100 procent optimistisk skotte, der i 2016 udtalte sig om Pep Guardiolas ansættelse i Manchester City.

For selvom Ferguson tydeligt så et lys i Guardiola som manager, så skal man ifølge skotten ikke bare tro, at man kan gå ind i verdens bedste liga og dominere fra start.

– Manchester City har gjort sig et kup ved at få ham ind, men Pep kommer ikke til at få det nemt. Engelsk fodbold er ikke nemt, sagde Ferguson dengang ifølge ESPN.

– Pep bliver helt sikkert en succes, men jeg tror ikke, han kommer til at replikere sine bedrifter fra Barcelona, fordi det var en høj standard – de var de bedste, uddybede han i sin tid.

Se Manchester City-spillernes reaktion på at vinde mesterskabet

Engang imellem tager selv de klogeste mennesker fejl, og det må siges at have været tilfældet her.

For selvom det ‘kun’ blev til en tredjeplads i Guardiolas debutsæson for Manchester City i 2016/17, så kunne han allerede i sin anden sæson som manager i City sætte det første Premier League-trofæ i pokalskabet, hvor Uniteds larmende naboer tilmed slog rekord for flest point i en enkelt sæson.

Sidenhen er det blevet til fire engelske mesterskaber og en række flere rekorder, som blandt andet tæller flest scorede mål i en enkelt Premier League-sæson.

Og selvom spanieren med al sandsynlighed ikke når at ramme de 13 Premier League-titler, som Sir Alex endte på i sine 27 år i Manchester United, så må han i den grad sige at have gjort skottens ord til skamme.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer