2 min læsningAGF’ere krydser fingre for FCK i pokalfinalen: Den titel må de gerne få

På Fredensvang i Aarhus holder de med søndagens modstander fra F.C. København, når de torsdag møder AaB i pokalfinalen.

2 min læsning
AGF-spillerne Tobias Mølgaard og Frederik Brandhof holder torsdag med F.C. København, når deres ligakonkurrenter spiller pokalfinale mod AaB.
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

På søndag er de fjender, men torsdag håber de på det samme resultat.

F.C. København spiller torsdag pokalfinale mod AaB, og selvom AGF allerede røg ud af pokalturneringen i ottendedelsfinalen, så har turneringen stadig deres interesse.

Hvis F.C. København slår AaB i pokalfinalen, sikrer københavnerne sig en billet til kvalifikationen til Conference League. Skulle københavnerne samtidig, som ventet, slutte i top-tre i Superligaen, går den billet i stedet ét placering ned i Superligaen.

Det betyder, at det i stedet for tredjepladsen bliver fjerdepladsen, der skal møde vinderen af nedrykningsspillet i en enkelt kamp om kvalifikation til Conference League.

Netop nu er det AGF, der sidder på den fjerdeplads, og selvom aarhusianerne med tre kampe tilbage stadig kan nå at vinde både guld, sølv og bronze i Superligaen, så håber de i Aarhus på, at F.C. København kan gøre vejen til Europa en smule nemmere.

– Jeg holder med F.C. København, det gør jeg. Den der Europa-plads, jo mere sikker man kan få den, jo bedre er det. Det er jo det bedste for os, så må FCK gerne få den titel, for det vil også betyde noget for os at komme i Europa, siger Tobias Mølgaard til campo.dk.

Superligaeksperter: AGF tromler over jyske rivaler

Den vurdering er holdkammeraten Frederik Brandhof ikke overraskende enig i, men han har også et yderligere ønske for pokalfinalen.

– Vi vil selvfølgelig gerne spille i Europa, så på den måde kunne man jo godt håbe på en FCK-sejr. Det kunne da være fint, hvis de kom i forlænget spilletid og har lidt dumme ben mod os på søndag, men vi skal nok være klar, og så skal vi bare have tre point i Parken. Det kunne være fedt, og så vil det holde os inde, hvor det er sjovt, siger Brandhof.

For AGF resterer der i denne sæson tre kampe. Den første er mod F.C. København, mens der efterfølgende venter en udekamp mod Randers FC, mens sæsonen afsluttes med en hjemmekamp mod Brøndby.

Vinder AGF sine resterende kampe er de sikre på at blive mindst treer.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer