2 min læsningSuperligaeksperter: AGF tromler over jyske rivaler

Viasat-eksperterne Jesper Thygesen og Peter Sørensen har i samarbejde udfærdiget en startellever af spillere fra de tre jyske klubber i mesterskabsspillet, og her er AGF mere end bare dominerende.

2 min læsning
Superligaeksperterne Jesper Thygesen og Peter Sørensen udtager 8 AGF-spillere til en kombineret hold fra AGF, Randers og Viborg.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Der er tre jyske hold og tre sjællandske hold i Superligaens mesterskabsspil.

Mens Sjælland er repræsenteret ved F.C. København, FC Nordsjælland og Brøndby, så er det Viborg FF, AGF og Randers FC, der udgør de jyske repræsentanter i kampen om medaljer.

De tre jyske klubber danner geografisk en ligebenet trekant, og der er således ikke mere end 65 kilometer imellem nogen af de tre jyske rivaler.

Markant større forskel er der dog, når det kommer til kvaliteten af de tre klubbers trupper. I hvert fald hvis man spørger Viasat-eksperterne Jesper Thygesen og Peter Sørensen.

Forud for mandagens opgør mellem Randers FC og Viborg FF blev de to eksperter sat til at at lave en kombineret startellever af spillere fra de tre klubber, og her var AGF mildest talt overrepræsenteret.

Hele otte af de 11 spillere repræsenterer Aarhus-klubben, mens Viborg, til trods for lige i øjeblikket at være den bedst placerede klub i tabellen, kun er repræsenteret med to spillere. Lasse Berg Johnsen er den eneste Randers FC-spiller på holdet.

AGF går i rette med FCN: Det var ikke AGF-fans

Thygesen & Sørensen kombinerede startellever (AGF,VFF,RFC):

Målmand: Jesper Hansen (AGF)

Forsvar: Yann Bisseck (AGF), Frederik Tingager (AGF), Tobias Mølgaard (AGF)

Midtbane: Gift Links (AGF), Mads Emil Madsen (AGF), Lasse Berg Johnsen (Randers FC), Anton Gaaei (Viborg FF)

Angreb; Elias Achouri (Viborg FF), Patrick Mortensen (AGF), Kevin Yakob (AGF)

Havde det stået til den tidligere AGF-træner, Peter Sørensen, så havde AGF faktisk haft yderligere én spiller med holdet i form af den tidligere Randers FC-midtbanespiller Nicolai Poulsen.

– Det er jo her, at Jesper [Thygesen] kommer til at afsløre sin ringe erfaring som træner, starter Sørensen med et smil på læben og fortsætter:

– På et offensivt-mindet hold der er 6’eren den vigtigste spiller. At man har en kynisk spiller, der ikke er bange for at stoppe modstander, heller ikke hvis det skulle koste et gult kort, og der ved vi, at Nicolai Poulsen er selvskrevet, lyder det fra Jesper Sørensen.

Du kan se og høre de to tidligere superligaprofilers argumenter i videoen over artiklen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer