Europa League-oversigt: Roma snupper snæver sejr, mens Juve og Sevilla spiller uafgjort

Det var en målfattig aften i Europa League, hvor der over begge semifinaler blot blev til tre scoringer.

Juventus' French midfielder Paul Pogba (C) challenges Sevilla's French defender Loic Bade (L) during the UEFA Europa League semi-final first leg football match between Juventus and Sevilla on May 11, 2023 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)

Roma trak torsdag aften det længste strå, da de sejrede hjemme imod Bayer Leverkusen.

Lidt længer syd på scorede Juventus seks minutter inde i overtiden for at gøre det til 1-1 mod Sevilla. Det blev kampens endelige resultat.

Og dette betyder altså at Roma har den største fordelen, når returkampene finder sted i næste uge.

Sevilla spillede som sagt uafgjort i Torino på trods af, at hjemmeholdet var aftenens klare favoritter – Sevillas enlige mål blev scoret af Youssef En-Nesyri i kampens 26. minut.

Det lignede i lang tid, at dette skulle blive kampens eneste mål, men syv minutter inde i overtiden fik Federico Gatti stødet bolden i kassen.

I Rom scorede Edoardo Bove det mål, der skulle vise sig at blive kampens eneste og dermed sejrsmålet for Roma i kampens 63. minut.

Efter aftenens kampe er der altså intet, som er afgjort nu, og det er stadig uvist, hvilke hold som skal møde hinanden på Puskás Aréna Park i Budapest, når finalen finder sted den 31. maj.

Journalist: Emiliano Martinez skifter til sommer – disse klubber har vist interesse

I Conference League sejrede West Ham hjemme mod Alkmaar med cifrene 2-1, og Fiorentina tabte 1-2 hjemme imod Basel.