2 min læsningMilano-derbyet venter: Men hvorfor deler AC Milan og Inter stadion?

2 min læsning
Hvorfor dele AC Milan og Inter stadion?
Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo

Onsdag aften tørner AC Milan og Inter sammen på et stadion, som begge mandskaber kalder for deres hjemmebane – men hvorfor deler AC Milan og Inter stadion?

På papiret spiller AC Milan på hjemmebane, når de onsdag aften tager imod Inter i forbindelse med Champions League-semifinalen – kampen spilles på San Siro.

Sagen er jo bare den, at returopgøret – altså anden led af semifinalen – også skal spilles på San Siro.

Det skal den som bekendt, fordi San Siro er det stadion, som både AC Milan og Inter kender som sin hjemmebane – den har de delt siden 1947.

Hvorfor deler AC Milan og Inter stadion – læs mere herunder

San Siro blev bygget i 1927, men dengang var det flotte stadion kun hjemmebane for AC Milan.

Dengang spillede Inter sine hjemmekampe på det meget mindre stadion, Arena Civica, i den anden ende af byen. Her var der kun plads til 10.000 tilskuere, og derfor ønskede Inter at flytte til en større adresse.

Derfor fik Inter lov til at flytte ind til AC Milan på San Siro i 1947, og siden har rivalklubberne delt hjemmebane.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Begge klubber har siden overvejet at flytte væk fra San Siro, men det er aldrig blevet til noget.

Årsagen til dette er, ifølge Metro.com, at det er ekstremt bekvemt for begge klubber, at deres hjemmebane befinder sig så centralt i Milan, som San Siro altså gør.

Ifølge mediet ville det heller ikke være en mulighed at bygge et ekstra stadion ligeså centralt, som den nuværende hjemmebane befinder sig.

I 2019 blev det annonceret, at det ikoniske stadion skal nedrives, fordi der skal bygges et nyt stadion på samme lokation.

Dette kommer dog ikke til at ændre på, at klubberne deler hjemmebane – de skal nemlig også dele, når det nye stadion engang bliver rejst.

Som det ser ud nu, vil nedrivningen finde sted i 2024, hvilket havde været året, hvor San Siros havde fejret sit 97-års jubilæum.

Avis: Lindstrøm vækker interesse hos de italienske mestre – vil betale 185 millioner

Klubberne spiller første del af semifinalen onsdag klokken 21:00, og anden del tirsdag den 16. maj – som sagt – også på San Siro.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer