Premier League

Burnley runder 100 point – få overblikket over oprykkere, playoff-hold og nedrykkere fra Championship

Championship blev færdigspillet mandag, og vi har nu overblikket over de forskellige klubbers fremtid.

Hvem rykker op i Premier League fra Championship 2023?
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

101 point.

Det er sæsonens høst for Burnley, der rykker op i Premier League som klare vindere af Championship efter at have vundet sæsonens sidste kamp med 3-0 over Cardiff mandag.

Med de 101 point skriver Burnley sig samtidig ind i historien som den klub, der har fået hentet femteflest point nogensinde i en sæson i Championship.

Med sig direkte op i Premier League tager de Sheffield United, som med en 2-1-sejr over Birmingham ender på andenpladsen med 91 point.

Som altid skal den sidste oprykker til Premier League findes efter playoff, hvor nummer tre i Championship møder nummer seks, mens nummer fire og nummer fem ramler sammen. De to vindere mødes i den ekstraordinære kamp om den sidste plads i Premier League.

Her bliver det Luton (3) mod Sunderland (6), og Middlesbrough (4) mod Coventry (5).

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

I den ærgerlige ende af tabellen bliver det Reading, Blackpool og Wigan som må en tur ned i League One i næste sæson – det stod dog allerede klart inden mandagens sidste runde af Championship, hvor alle 12 kampe blev fløjtet i gang klokken 16.00.

Jon Dahl Tomassons Blackburn havde også muligheden for at tilspille sig en plads i playoff-kampene i den sidste runde mandag, men var afhængige af andre resultater – og skulle i øvrigt selv vinde.

Officielt: Kompany forlænger med Burnley

Her mødte man Milwall, som forud for kampen lå i top seks. Efter at have været bagud med 3-1, kom Jon Dahl Tomasson og co. tilbage og vandt opgøret med 3-4.

Desværre for den danske cheftræner vandt Sunderland sin kamp med 3-0, og Blackburn glipper derfor playoff-kampene grundet en dårligere målscore end Sunderland.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P