3 min læsningBorgmester om potentiel Hvidovre-oprykning: Det bliver mega, MEGA presset!

Der skal ske rigtig store forbedringer af Hvidovre IF's faciliteter, hvis klubben rykker op i Superligaen. Og det kan godt gå hen at blive meget presset for kommunen.

3 min læsning
Hvidovre IF, Per Frandsen.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Hvidovre IF kan potentielt set kalde sig Superliga-klub, når sommerferien rammer det ganske danske land.

I skrivende stund adskiller syv point Hvidovre IF og Sønderjyske på henholdsvis anden- og tredjepladsen i NordicBet Ligaen, hvor der for Hvidovres vedkommende resterer fire kampe, mens Sønderjyske fortsat har fem kampe tilbage i sæsonen.

Men selvom oprykning til Superligaen selvfølgelig klinger sukkersødt i ørerne på Hvidovre Kommunes Borgmester, Anders Wolf Andresen, så er det ikke en let opgave, som han og resten af kommunen står overfor, hvis oprykningen skulle blive en realitet.

I et interview med Viaplay sætter Andresen nogle perspektiver på, hvad det reelt set betyder, hvis Hvidovre IF sikrer sig oprykning til Superligaen.

– Det vil være en enormt stor glæde, stolthed. Vi vender tilbage til der, hvor vi synes, vi hører til – også historisk set. Så det er en kæmpe glæde for hele byen, indleder Borgmesteren, før han trækker over i den lidt mere pressede afdeling, hvad angår oprykningen.

Hvidovre IF lejer sig nemlig lige nu ind på Pro Ventilation Arena, som er ejet af kommunen. Og det vil kræve et stort stykke arbejde, hvis stadion skal blive klar til Superliga-bold i den kommende sæson.

Mål og Highlights: Se Vejle spille sig snublende nær Superliga-comeback mod Hvidovre IF

– Vi har planlagt i forhold til det her det sidste halve års tid. Vi har planerne klar nu. Vi mangler egentlig bare, at kommunalbestyrelsen nu trækker af. Der skal sættes penge af, og det håber jeg vi kommer til meget snart.

– Så snart vi er helt klar i løbet af denne måned, går vi i gang, fordi man kan jo ikke bare bygge et Superliga-stadion på en sommerferie. Og mange tror jo, at der findes en dispensationsmulighed, men det gør der ikke. Så der skal stå et Superliga-stadion her, når Superligaen starter. Så vi skal i gang nu.

– Det bliver mega, mega presset. Og jeg håber virkelig, at vi kan nå det. Vi knokler på, alt hvad vi kan.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Flere ting skal ordnes ifølge Anders Wolf Andresen, hvis Hvidovre IF’s hjemmebane skal blive klar til at byde velkommen til danske storklubber som F.C. København, Brøndby IF, AGF og FC Midtjylland med flere.

Blandt andet nævner han, at det yderst omtalte græstæppe skal forbedres – et græstæppe som Hvidovre-profilen Martin Spelmann har døbt ‘Hvidovre Strand’ med henvisning til den store mængde sand, der er spredt udover græsset.

– For det første, så skal græstæppet herinde forbedres. Der skal et nyt græstæppe på. Og så mangler vi tilskuerpladser. Der er et krav på omkring 10.000 tilskuerpladser. Så der kommer også to endetribuner, så både ude- og hjemmefans kan stå godt placeret overfor hinanden. Det er et rigtig sirligt planlægningsarbejde, vi er inde i, slutter Wolf Andresen.

Hvidovre IF skal næste gang i aktion den fredag den 12. maj, hvor turen går til FC Helsingør.

Kampen fløjtes op klokken 19:00 og kan følges direkte på Viaplay.

Se hele interviewet med Hvidovre-Borgmester Anders Wolf Andresen i videoen øverst i artiklen

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer