2 min læsningMål og Highlights: Se PSV slå Ajax efter straffesparkskonkurrence i hollandsk pokalfinale

Der skulle både 120 minutter og straffesparkskonkurrence til, før PSV for anden sæson i træk kunne lade sig kåre som hollandske pokalvindere.

2 min læsning
PSV Eindhoven vandt søndag den hollandske pokaltitel, da de slog Ajax efter straffesparkskonkurrence.
Foto: Robin Van Lonkhuijsen/AFP/Ritzau Scanpix

Ajax mod PSV på Feyenoords hjemmebane.

De tre største klubber i Holland var på sin vis repræsenteret, da pokalfinalen bød på et ‘De Topper’-derby.

Mens Feyenoord efter alt at dømme løbe med det hollandske mesterskab, så blev det søndag PSV, der tog sin 11. pokaltitel, og den anden i træk, og dermed ligner Ajax det hollandske tophold, der slutter sæsonen uden en titel.

Kampen blev først afgjort i straffesparkskonkurrencen, men det betød ikke, at den ordinære spilletid var uden dramatik.

Kort før pausen kom kampens dramatiske højdepunkt, da PSV’s Jarrad Branthwaite blev snydt for et klokkeklart hjørnespark. Ajax satte i stedet målsparket hurtigt igang, og 20 sekunder senere var det den tidligere PSV-profil, Steven Bergwijn, der stod bag kampens første scoring, som dog blev noteret som et selvmål af – ja – Jarrad Branthwaite.

Det var PSV-spillerne selvsagt ganske utilfredse med, og det resulterede i gule kort til bland andre PSV’ Luuk de Jong, men pausen kom belejligt for kampens dommer, der fik en smule ro på gemytterne.

Efter 67 minutters spil fik Eindhoven-klubben dog udlignet, da det unge stjerneskud, Xavi Simons, med fikse driblinger i Ajax-feltet skabte sig plads til at kunne lægge bolden på tværs af feltet.

Her stod den Dortmund-ejede belgier, Thorgan Hazard, og han fik strakt sig og sendt bolden ind bag den argentinske verdensmester Geronimo Rulli i Ajax-målet.

Flere scoringer blev det ikke til i hverken den ordinære eller den forlængede spilletid, og så skulle det hele afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Her lagde Dusan Tadic ud med at score for Ajax, inden Thorgan Hazard gjorde ham kunsten efter for PSV. Brian Brobbey sparkede sit forsøg langt over mål, inden PSV’s brasilianer, Andre Ramalho, brændte på Rulli, og så var det helt lige igen.

Jurrien Timber hamrede efterfølgende bolden på overliggeren, mens Ibrahim Sangare ramte stolpen. Mika Godts gav derefter Ajax føringen, som den tidligere Ajax-profil, Anwar El-Ghazi, dog straks udlignede.

Mexicanske Edson Alvarez sparkede midt i målet på Ajax’ femte forsøg, men PSV-målmand, Joel Drommel, blev stående og snuppede forsøget, og derfor var det Wolves-lejesvenden Fabio Silva, der med sin scoring sendte pokaltitlen til PSV og Eindhoven.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer