2 min læsningNu gør Trent noget: Folk forstår ikke hvor meget fodboldtalenter ofrer

Presset ved at være professionel fodboldspiller starter i en meget tidlig alder, når tusindevis af fodboldtalenter sluses ind på akademier, hvor de bruger stort set alle vågne timer i adskillige år. Nu vil Liverpool-spilleren Trent Alexander Arnold sætte fokus på de ofre, der gøres fra de mange talenter, som ikke når igennem til en professionel kontrakt.

2 min læsning
Trent Alexander-Arnold vil sætte fokus på de mange fodboldtalenter, der ikke når gennem nåleøjet til en professionel kontrakt
Foto: Ritzau Scanpix / Ben Stansall / AFP

Han er selv gået hele vejen.

Trent Alexander-Arnold har med Liverpool FC vundet såvel Premier League og FA Cup som Champions League.

Men det er langt fra alle talenter, der indleder en jagt på den professionelle tilværelse, som kommer igennem nåleøjet. Tværtimod.

I et længere interview med den engelske avis The Guardian fortæller Liverpool-profilen, at han ofte tænker på de mange personer, han selv spillede med tidligere, og som nu ikke spiller fodbold længere.

– Jeg legede med hundredvis af børn, da jeg voksede op. Spillede mod tusinder. Hvad var der sket, hvis det ikke var lykkedes for mig, spørger Alexander-Arnold i artiklen.

For at sætte fokus på de utallige fodboldtalenter der ikke når hele vejen, har Liverpools højreback lanceret et forløb, der hedder ‘After Academy’. Intentionen er at skabe et tiltrængt rum for at støtte unge spillere, der er blevet droppet af klubberne. Projektet har flere partnere som Liverpool FC, Therabody, Red Bull og Under Armour, som alle vil byde ind med praktikophold, projektforløb og fuldtidsarbejde til tidligere akademispillere.

Noget der skal skabe et større fokus på de mange svære oplevelser, der også følger med i talent-cirkusset i de store engelske klubber. For tre år siden endte det tragisk for Manchester City talentet, Jeremy Wisten, der som 18-årig endte med at tage sit eget liv efter ikke at have fået forlænget sin kontrakt med klubben.

Følg Campo på Facebook

– Selvfølgelig vidste jeg allerede, at der var et problem. Jeg havde set det. Men jeg havde aldrig forestillet mig, at nogen ville tage deres liv. Jeg retfærdiggør det ikke. Men jo mere jeg tænker over det, jo mere kan jeg næsten forstå, hvordan det skete. De fleste mennesker forstår ikke, hvad du skal gøre for overhovedet at give dig selv en halv procent af en chance for at klare det. Jeg blev ved med at tænke på den her spiller fra Man City, siger Trent.

Du kan høre mere om ‘The After Academy’ i denne video på Youtube.

Mål og Highlights: Se Liverpool spille sig nærmere Europa med sejr over West Ham

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer