2 min læsningMedie erfarer: Trods astronomisk rekordbud på United, sætter konkurrentbud Glazers i dilemma

Sir Jim Ratcliffs bud på Manchester United skulle angiveligt værdiansætte Manchester United højere end de fem milliarder pund, Sheik Jassim har budt.

2 min læsning
Jim Ratcliffes bud på Manchester United værdiansætter angiveligt klubben højere end Sheikh Jassims.
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Mere end 42,5 milliarder kroner.

Så vildt et beløb lyder buddet på fra qatarske Sheik Jassim efter den tredje og sidste budrunde i forbindelse med salget af Manchester United.

En svimlende mængde penge, der slår alle rekorder for opkøb af sportsklubber nogensinde. Men selvom beløbet er astronomisk, så giver buddet fra den anden bejler i budrunden, Sir Jim Ratcliffe, eftersigende alligevel anledning til tvivl om, hvem der skal eje den engelske storklub fremover.

For ifølge det engelske medie Daily Mail er værdiansættelsen af Manchester United faktisk højere end de 42,5 milliarder, Sheik Jassim har budt.

Med det astronomiske bud håber den qatarske sheik at kunne købe 100 procent af aktierne i Manchester United – altså en fuld overtagelse af klubben, som køber de øvrige aktionærer, herunder Glazer-familien, fri af klubben.

Men selvom Ratcliffe ikke ønsker at købe 100 procent af aktierne i United, så tyder hans bud ifølge Daily Mail på, at han vurderer klubben til at være mere værd end, hvad Sheikh Jassim gør.

Jim Ratcliffe ønsker ikke en fuld overtagelse af klubben, men har angiveligt sendt et bud på klubben med to mulige scenarier inkluderet.

Følg Campo på Facebook

I første scenarie køber Ratcliffe 69 procent af klubben og køber dermed Glazer-familien 100 procent fri af deres tilbageværende aktier i klubben.

I andet scenarie opkøber man angiveligt lidt over 50 procent af de samlede aktier, så Avram og Joel Glazer stadig kommer til at sidde på små 20 procent.

Selvom buddet på de mindre procentdele af aktiemajoriteten naturligvis er mindre, end hvad Sheikh Jassim har budt for hele klubben, så skriver Daily Mail altså, at Ratcliffes bud på enten 50 eller 69 procent værdisætter Manchester United højere end de 42,5 milliarder.

Officielt: Manchester United forlænger med argentinsk stjerneskud

Dermed er det altså op til Glazer-familien at vurdere, hvilket bude, de synes, er det bedste, og hvorvidt de ønsker stadig at sidde på en mindre andel af aktierne i klubben.

Det forventes, at der kommer mere klarhed over klubbens fremtidige ejerskab i den kommende uge.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer