1 min læsningGigantisk pokaltriumf: Med to danskere fra start sikrede Toulouse sit første trofæ nogensinde

Både Mikkel Desler og Rasmus Nicolaisen var at finde i startopstillingen, da Toulouse sensationelt vandt den franske pokalturnering.

1 min læsning
Toulouse vandt sensationelt deres første mesterskab nogensinde, da de slog Nantes i Coupe de France-finalen.
Foto: Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Fra oprykning til første trofæ.

Sådan kan Toulouse’ første sæson tilbage i den franske Ligue 1 med få ord beskrives.

For i 2021/22-sæsonen sikrede den franske klub sig oprykning tilbage i Ligue 1, og lørdag aften kulminerede en flot sæson tilbage, da man vandt finalen i den franske pokalturnering, Coupe de France, over Nantes.

Med både Mikkel Desler og Rasmus Nicolaisen i startopstillingen tævede Toulouse nemlig Nantes i finaleopgøret, der blev spillet på det franske nationalstadion Stade de France, og som Toulouse vandt med hele 5-1.

Toulouse lukkede og slukkede faktisk finalen på ingen tid. Efter 31 minutters spil var de to danskere og Toulouse nemlig foran med hele 4-0, og festlighederne kunne altså tidligt tage sin begyndelse, inden det altså i anden halvleg endte med en 5-1-sejr.

For at det ikke skulle være nok, så var trofæet Toulouse’ allerførste nogensinde i deres 53 år lange historie, og oveni hatten var det også klubbens første finale nogensinde.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Pokaltriumfen kommer i kølvandet på en periode i den næstbedste franske række, efter man i 2019/20-sæsonen rykkede ned fra Ligue 1, efter Ligue 1 besluttet at slutte sæsonen tidligt på grund af Corona-pandemien.

Men efter to sæsoner i den næstbedste række er klubben altså nu tilbage i Ligue 1, hvor man ligger på en flot 12. plads og ligner et hold, der også er at finde i den bedste række næste sæson.

Om ikke andet må sæsonen alt andet lige kunne kaldes en succes efter klubbens første trofæ.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer