2 min læsningSlut med El Plastico: Forbud vedtaget – gummigranulater i kunstgræsbaner afskaffes

Det er nu endeligt vedtaget i EU, at det er slut med at bruge gummigranulater i kunstgræsbaner i fremtiden. Læs mere om hvornår her.

2 min læsning
Forbud mod gummigranulater i kunstgræsbaner.
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Det er slut med gummigranulat i kunstgræsbanerne rundt om i Europa.

Det står nu klart, efter at EU-Kommissionen har fået opbakning fra EU-landene og således er nået til enighed om et decideret forbud mod af brugen gummigranulater i den forbindelse.

Og det er som udgangspunkt noget, som vil komme til at have indflydelse på de fleste klubber i Superligaen, som i større og mindre grad benytter sig af kunstgræsbaner i forbindelse med træning i vinterperioden. Værst går det dog udover to klubber, Silkeborg IF og FC Nordsjælland, der til dagligt spiller på kunstgræsbaner på deres stadion.

Der kommer dog til at være en lang periode, hvor der kan tænkes i alternativer i de mange fodboldklubber med gummigranulater i kunstgræsbanerne.

Forbuddet træder nemlig først endeligt i kraft om otte år. Og selve forbuddet er noget, der glæder seniorrådgiver hos Rådet for Grøn Omstilling, Lone Mikkelsen, som mener, at forbuddet både vil komme spillernes sundhed og miljøet til gavn. Det fortæller hun til TV2 SPORT.

– Dette forbud vil betyde, at spillere, både børn og voksne, i fremtiden ikke skal udsættes for de skadelige kemikalier fra mikroplasten. Gamle findelte bildæk er blevet brugt i flæng som fyldmateriale på kunstgræsbaner, men det sætter EU nu en stopper for.

Brøndby-bombe: Forhandlinger brudt sammen

Det betyder altså, at El Plastico – opgøret mellem FC Nordsjælland og Silkeborg IF – formentligt kommer til at løbe af stablen nogle gange endnu.

Men i fremtiden ser det altså ud som om, at El Plastico skal omdøbes. Hvad det nye navn bliver, må tiden vise.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer