Premier League

Analysefirma har kværnet tallene: Disse hold vinder med al sandsynlighed de fem største ligaer i Europa

Et amerikanske analysefirma har udregnet, hvilke hold, der har størst chance for at løfte pokalerne i de største ligaer. Se, hvor dit hold rangerer, i artiklen.

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Leicester City - Etihad Stadium, Manchester, Britain - April 15, 2023 Manchester City's Erling Braut Haaland celebrates scoring their third goal Action Images via Reuters/Lee Smith EDITORIAL USE ONLY.No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation.No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details. TPX IMAGES OF THE DAY

Vi har alle sammen siddet og gisnet om det.

Men hvor mange procents sandsynlighed er der egentlig for, at dit hold vinder ligaen i år?

Det amerikanske analysefirma FiveThirtyEight har nemlig kværnet tallene fra de fem største ligaer i Europa for at finde ud af, hvem der ifølge deres beregninger på nuværende tidspunkt har størst sandsynlighed for at kunne kalde sig mestre i de respektive lande.

Udregningerne bygger på en masse forskellige faktorer, som beregner diverse holds samlede styrke i forhold til tidlige resultater, spilleres kvalitet og det resterende kampprogram for de enkelte klubber.

Premier League

Hvis vi starter i Premier League, så giver det sig selv, at firmaet spår Manchester City og Arsenal bedst chancer for at tage mesterskabet i England.

Dog trækker Manchester City det længste strå med 64 procent sandsynlighed for at løfte Premier League-trofæet, mens Arsenal bliver tildelt en smule under 34 procent chance.

De øvrige promiller tildeles Manchester United, Newcastle og Brighton, som alle ligger placeret på under 1 procent sandsynlighed.

LaLiga

I LaLiga er FiveThirtyThree ikke i tvivl: Barcelona løfter trofæet i Spanien i år!

Således vurderes det, at Xavis tropper, der også fører LaLiga med 11 point ned til Real Madrid på andenpladsen, har hele 96 procent chance for at blive spanske mestre, mens de resterende fire procent går til rivalerne fra hovedstaden.

Serie A

I Serie A mangler der i princippet kun at komme matematisk bekræftelse på, at Napoli vinder Scudettoen.

De fører i øjeblikket den bedste italienske række med 15 point ned til Lazio på andenpladsen, og selvom der stadig er matematisk mulighed for, at Napoli smider deres resterende otte kampe i Serie A, så er der ikke så meget tvivl om, at Osimhen og co. løfter trofæet i år.

Derfor vurderes det også, at Napoli med 99 procents sandsynlighed bliver italienske mestre.

Bundesligaen

Det har været en overraskende spændende sæson i det tyske, hvor flere hold end forventet længe har set ud til at kunne kæmpe med om mesterskabet.

Som det ser ud lige nu, bliver det dog det sædvanlige ‘two horse-race’ mellem Bayern München og Borussia Dortmund, der afgører Bundesligaen.

Her har analysefirmaet en klar favorit, som ikke så overraskende er de mangedobbelte mestre fra Bayern München. De tilskrives en 84 procents chance for at kunne løfte Bundesligatrofæet denne sæson.

Dortmund menes at have 15 procents chance for at blive mestre, mens den sidste procent skal fordeles mellem RB Leipzig, Union Berlin og Freiburg.

Ligue 1

I den franske liga hersker der heller ikke nogen tvivl. Verdensstjernerne fra Paris Saint-Germain fører Ligue 1 med otte point ned til de nærmeste forfølgere fra Marseille – og det ændrer de tilbageværende otte kampe ikke på.

Kylian Mbappé, Neymar, Lionel Messi og co. forventes med 99 procents sikkerhed at vinde ligaen for andet år i træk, mens den sølle sidste procent skal tilskrives Marseille, Lens, Monaco og LOSC Lille

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P