2 min læsningOB skal tage nyt skridt på egen hånd: Vi skal ikke være for økonomisk afhængige af andre

Fodbolddirektør i OB, Björn Wesström, mener, at klubben skal investere, prioritere og tage skridt på egen hånd, hvis top seks-forbandelsen skal brydes.

2 min læsning
Sådan bliver OB bedre. Björn Wesström forklarer.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

OB missede endnu en gang top seks og Mesterskabsslutspillet i denne sæson.

Dermed har de stribede fra Fyn kun opnået en placering i top seks i Superligaen en enkelt gang de seneste 12 år.

En af de personer, der skal være med til at løse OB’s top seks-forbandelse er fodbolddirektør Björn Wesström. Og ifølge kræver det, at OB prioriterer og investerer fornuftigt og rigtigt fremover, og samtidig sikrer sig en god egenindtægt.

I et interview med Discovery+ før OB’s kamp mod Silkeborg IF søndag satte Wesström nogle perspektiver på den dårlige sæsonstart, der prægede OB langt hen i efterårssæsonen, samt den dårlige opstart efter vinterpausen, hvor klubben ligeledes manglede resultater.

– Jeg må forholde mig til, hvad vi har præsteret tidligere. Og vi må præstere bedre, hvis vi vil i top seks. Vi har haft det svært i opstarten. Det var de første fem kampe efter sommerpausen og de første kampe efter VM. Her var vi vældig dårlige.

– Derfor må vi se nærmere på, hvorfor det er gået, som det er. Hvad er der sket med spillerne, hvordan har opstarten været, har vi trænet på det rigtige underlag, hvilke skader har vi haft og så videre. Der er mange punkter at kigge på. Og overordnet set har det ikke været godt nok. Vi har ikke haft tingene på plads. Vi har ikke en trup, hvor man har to-tre alternativer på hver position. Og derfor skal sådan noget være på plads. Vi skal blive bedre til at investere og prioritere de rigtige ting. Det er klart.

Har du gjort det godt nok? – Wesström giver svar på indkøb og OB’s manglende plads i top seks

Men efterspørger du hermed flere penge at investere for fra OB-ejer Niels Thorborg?

– Vi må gå ud fra, at vi har de penge, vi har. Jeg tror, at vi må sælge nogle spillere for at tage et nyt skridt. Vi må skabe en egenindtægt, så vi ikke kun er afhængige af penge udefra. Vi skal udvikle spillere, sælge dem og så investere pengene på noget fornuftigt. Og det kan være alt fra bedre træningsbaner og faciliteter til nye spillere.

OB sejrede søndag eftermiddag med 2-0 over Silkeborg, og spillede sig således tættere på den øverste placering i Nedrykningsspillet, som ved slutningen af sæson giver en finalekamp mod bronzevinderne om deltagelse i europæisk fodbold. Se mål og highlights fra opgøret her.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer