2 min læsningNyt tiltag fra DBU: Pyrobøder skal nu hjælpe de danske klubber

Et nyt initiativ fra Dansk Boldspil-Union gør det nu muligt for danske klubber at søge om tilskud til blandt andet forbedring af stadionsikkerheden.

2 min læsning
Pyroteknik kan nu være med til at gavne de danske klubber i divisionsforeningen.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

De danske fans’ brug af pyroteknik kan nu komme de danske klubber til gode.

Et nyt initiativ fra Dansk Boldspil-Union (DBU) gør det nu muligt for klubberne i divisionsforeningen at søge om tilskud til forskellige formål.

Dermed gælder tiltaget altså kun for klubberne i Danmarks fire bedste rækker – Superligaen, NordicBet Ligaen, 2. division og 3. division. Det oplyser DBU på sin hjemmeside.

Klubberne kan dermed søge penge fra en pulje, som er finansieret af midler fra bøder givet til klubberne i forbindelse med brug af pyroteknik og andre disciplinære problemer.

Derudover kan pengene kun bruges til forbedringer af en eller flere af fire punkter, som DBU har besluttet, at der kan søges tilskud til.

Altså kan der kun søges tilskud til CSR/FSR-indsatser, sikkerhed og service, tilskud til klubberne og værktøjer/fælles investeringer i klubberne.

DBU oplyser, at puljen i år indeholder lidt over to millioner kroner. Klubberne kan dog ikke søge om midler fra den del af puljen, som de selv har betalt bøder til.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, glæder sig over initiativet, og at bøderne, klubberne modtaget, kan bruges til at forebygge problemerne, de er udstukket for.

– De danske klubber arbejder hele tiden med at give den bedste stadionoplevelse og udvikle service og sikkerhed for alle tilskuere. De investeringer fortsætter klubberne med de kommende år, siger han og fortsætter:

– At vi nu får mulighed for også at geninvestere bødestraffe i service og sikkerhed er rigtigt positivt. Alle vil selvfølgelig gerne se så få disciplinære forseelser, at puljen med tiden forsvinder.

Randers med opsang til FCK-fans efter smadrede toiletter: Vil i ikke nok lade være?

Superliga-klubberne kan ifølge DBU søge om tilskud i perioden fra den 15. april til 15. maj. Herefter skal en jury bestående af repræsentanter fra DBU og Divisionsforeningen holde møde om fordelingen af midlerne.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer