1 min læsningBuddet er afgivet: Italien vil være vært for EM 2032

Det italienske fodboldforbund bekræfter onsdag i en pressemeddelelse, at man har sendt et bud afsted på EM i 2032.

1 min læsning
Italien byder på EM i 2032.
Foto: Ciro De Luca/Reuters/Ritzau Scanpix

Italien vil være værter for europamesterskabet.

Det står klart, efter det italienske fodboldforbund, FIGC, onsdag i en pressemeddelelse har bekræftet, at man har sendt et bud på værtskabet i 2032.

Får italienerne tildelt værtskabet, skal turneringen spilles på tværs af Milano, Torino, Verona, Genoa, Bologna, Firenze, Rom, Napoli, Bari og Cagliari.

FIGC’s præsident krydser fingre for, at værtskabet ender i landet og forklarer, at buddet bygger på et kig i spåkuglen for fodboldverdenens fremtid.

– Vi har forestillet os Italien og europæisk fodbold om 10 års tid med bevidstheden om, at sådan en begivenhed også vil mangedoble mulighederne for vores nation, siger han til FIGC’s hjemmeside.

Italien skal tage kampen om værtskabet op med Tyrkiet for værtskabet. Tyrkerne har således også tidligere mandag afgivet et officielt bud på slutrunden.

Følg Campo på Facebook

Italien er i øjeblikket forsvarende europamestre, da de vandt den seneste EM-slutrunde, der blev afholdt i 2021 grundet Corona, og som blev afholdt i en række forskellige europæiske lande – herunder også Danmark.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer