3F Superligaen

Jesper Hansen skriver Superliga-historie: En fantastisk følelse at slå så store legender!

AGF-keeper Jesper Hansen er nu den målmand i Superliga-historien, der har holdt buret rent flest gange med hele 127 clean sheets på CV'et.

Jesper Hansen skriver Superliga-historie med flest clean Sheets i historien.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Søndag den 9. april 2023.

Det er en dato, som nok aldrig vil blive glemt for den 38-årige AGF-keeper Jesper Hansen.

Efter dagens 1-0-sejr mod Viborg kan AGF-keeperen nu kalde sig den sværeste målmand at passere historisk set i Superligaen. Det blev nemlig til endnu et clean sheet for den aldrende keeper, som nu har holdt buret rent i Superligaen hele 127 gange.

Dermed overhaler Jesper Hansen, som i Superliga-regi har repræsenteret FC Midtjylland, FC Nordsjælland, Lyngby og ikke mindst AGF, den tidligere Brøndby-keeper, Mogens Krogh, som altså formåede at holde buret rent 126 gange i Superligaen i sin tid som aktivt spillende.

Mogens Kroghs rekord, som altså denne søndag er blevet slået af Jesper Hansen, har stået i over 20 år – siden den 30. november 2002 for at være helt præcis.

Selv glæder Jesper Hansen sig over dagens store præstation, som han sætter nogle perspektiver på over for Viaplay efter kampen.

– Det er fantastisk. Det er noget, som jeg har gået efter. Det er fantastisk at kunne krydse den af og slå nogle store legender – en fantastisk følelse, indleder Jesper Hansen og fortsætter:

– Jeg er meget stolt over, at jeg endelig har taget den her rekord, som jeg havde sat mig for og kæmpet for i lang tid – og så på færre kampe. Så vidt jeg ved, har jeg spillet seks kampe færre end Mogens Krogh.

Se listen over keepere med flest clean sheets i Superliga-historien

  1. Jesper Hansen – 127 clean sheets
  2. Mogens Krogh – 126 clean sheets
  3. Arek Onyszko – 106 clean sheets
  4. Jimmy Nielsen – 100 clean sheets
  5. Peter Kjær – 87 clean sheets
Mål og Highlights: Se AGF åbne bronzekampen på vid gab med sejr i Viborg

Jesper Hansen fik sin Superliga-debut i sin tid for FC Nordsjælland den 17. marts 2008 i en kamp mod FC Midtjylland. Her formåede han ikke at holde buret rent, da kampen endte 1-0 til Ulvene.

I alt står han noteret for 364 Superliga-kampe i karrieren. Samlet set betyder det, at Hansen har formået at holde buret rent i lidt mere end hver tredje Superliga-kamp i karrieren.

Jesper Hansen er på kontrakt i AGF i den resterende del af indeværende sæson, hvorefter han altså vil være fri på markedet medmindre parterne indgår en ny aftale inden da.

Få de største og vigtigste fodboldnyheder med campo.dk’s app. Læs mere og download appen i App Store og Google Play Store via banneret herunder:

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Opdateret: Det er sidenhen kommet frem, at Jesper Hansens rekord lyder på 125 clean sheets – og ikke de 127, som alle troede. Læse mere om fejlen HER.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P